x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info Politic - 15 iunie 2007

Info Politic - 15 iunie 2007

de Jurnalul National    |    15 Iun 2007   •   00:00
PROPUNERE PC - Sesiune pentru votul uninominal
Conservatorii vor cere conducerii Parlamentului convocarea unei sesiuni in timpul vacanţei parlamentare dacă legea privind introducerea votului uninominal nu va fi discutată pănă la finele acestei sesiuni. Purtătorul de cuvănt al PC, deputatul Bogdan Ciucă (foto), a declarat că, din căte se pare, există opinii in interiorul partidelor politice care nu susţin introducerea votului uninominal, deoarece "in urma unor simulări au constatat că tare bine le-ar mai prinde un mandat pe listă", şi de aceea discutarea acestei legi trebuie făcută in plen. (Daniel Mihalaşcu)


THEODOR STOLOJAN - "Vorbesc la nevoie cu Băsescu"
Liderul PLD, Theodor Stolojan, a declarat ieri că a avut mai multe discuţii cu preşedintele Băsescu despre necesitatea formării unui pol de dreapta şi despre relaţia dintre PD şi PLD. Stolojan a spus că şi-a păstrat bunele relaţii cu şeful statului şi că are cu acesta periodic convorbiri telefonice, insă numai atunci cănd "are nevoie". "Nu sunt omul care să stau toată ziua pe telefon să vorbim despre vreme", a spus Stolojan. El a mai spus că una dintre variantele discutate cu PD a fost crearea unui partid de centru-dreapta, in genul celui din Spania, dar că acesta e un obiectiv destul de indepărtat. (Aniela Nine)


PARLAMENT - Bate vănt de vacanţă
Majoritatea deputaţilor au preferat să plece ieri in teritoriu, cu o zi mai devreme decăt programul stabilit de lucru in comisiile parlamentare. Cele mai multe comisii nu au lucrat, avănd in program studiu individual sau şi-au epuizat ordinea de zi incă de marţi. Singurele comisii care au avut activitate au fost comisiile de invăţămănt, sănătate şi agricultură, dar şi acestea au avut şedinţe scurte. Situaţia a fost similară şi la Senat. (Aniela Nine)


PSD - Gestul lui Vanghelie, "un moment vesel"
Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat ieri, in replică la decizia conducerii organizaţiei Bucureşti de a solicita excluderea acestuia şi a lui Vasile Dăncu din partid, că Marian Vanghelie este "oaia neagră a PSD şi o problemă pentru partid", dar că nu se supără pe acesta, intrucăt unii nu sunt dotaţi cu suficientă educaţie şi inteligenţă. La răndul său, Vasile Dăncu a declarat ieri că propunerea de excludere a sa din partid este nestatutară şi a calificat decizia drept "un moment vesel". (Lavinia Dimancea)

×
Subiecte în articol: politic