x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info Politic 16 octombrie 2007

Info Politic 16 octombrie 2007

de Jurnalul National    |    16 Oct 2007   •   00:00

Bugetul de stat şi al asigurărilor sociale pentru 2008 va fi dezbătut de Camerele reunite ale Parlamentului de abia după alegerile pentru PE, adică incepănd cu data de 27 noiembrie

Adeziuni - Noi inscrieri in Partidul Conservator

Biroul Politic al PC a aprobat ieri reprimirea in partid a fostului secretar general adjunct al formaţiunii, Codrin Ştefănescu şi inscrierea in răndurile conservatorilor a fostului vicepreşedinte PD şi al Senatului, Viorel Pană şi a preşedintelui Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor, Vasile Cazan. De asemenea, Biroul Politic a decis infiinţarea in PC a unei organizaţii a pensionarilor care va fi condusă de Vasile Cazan, precum şi a organizaţiilor de femei, tineret şi IMM. (Dana Piciu)

Ministrul Agriculturii, instalat in funcţie

Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, a depus ieri jurămăntul de investitură la Palatul Cotroceni. Preşedintele Băsescu l-a asigurat pe noul ministru de sprijinul său politic pentru a evita clauza de salvgardare, dar i-a transmis că nu poate fi recuperat in 30 de zile ceea ce nu s-a făcut intr-un an. La sfărşitul discursului, şeful statului a părăsit imediat sala, fără a ciocni tradiţionala cupă de şampanie cu premierul Tăriceanu şi miniştrii prezenţi. După ceremonie, Cioloş a declarat că speră să nu se ajungă la necesitatea sprijinului politic invocat de preşedinte.

Iliescu constată insatisfacţia din PSD

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, ieri, la Sibiu, după o intălnire cu social-democraţii sibieni, că in partid există un sentiment general de insatisfacţie, transmite Mediafax. "Fiind spre finalul celui de-al treilea an de opoziţie, există un sentiment general de insatisfacţie că incă nu a prins PSD-ul ca structură, ca organizaţie şi ca principal partid de opoziţie o perioadă benefică din acest punct de vedere, nu reuşeşte incă să comunice cum trebuie, să se prezinte ca o alternativă credibilă, este o stare de spirit mai generală", a spus Iliescu.

PROTEST - PC va picheta măine Parlamentul

Conservatorii, alături de membrii organizaţiilor de pensionari, vor picheta măine, intre orele 11:00 şi 13:00, Palatul Parlamentului, pentru a cere Guvernului să emită o ordonanţă de urgenţă in vederea prelungirii contractelor de inchiriere ale pensionarilor care locuiesc in imobile retrocedate. Demersul PC vine după ce o lege iniţiată in acest sens de conservatori a fost respinsă de Camera Deputaţilor. Pe de altă parte, Biroul Politic al PC a hotărăt ca la următorul congres al partidului să se propună o nouă structură bazată pe organizaţii: tineret, femei, pensionari şi IMM-uri. (Dana Piciu)

PARLAMENT - Bugetul pe 2008, după euroalegeri

Bugetul de stat şi al asigurărilor sociale pentru 2008 va fi dezbătut de Camerele reunite ale Parlamentului de abia după alegerile pentru PE, adică incepănd cu data de 27 noiembrie, au decis ieri birourile reunite ale forului legislativ. Secretarul Camerei Deputaţilor, Ioan Munteanu a explicat că nu s-a dorit să se suprapună campania electorală pentru PE cu discuţiile pe bugetul de stat din plenul reunit. (A. Nine)

PREŞEDINŢIE - Ultimatum pentru uninominal

Preşedintele Băsescu le-a trimis ieri o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului prin care ii anunţă că, dacă pănă la 22 octombrie nu primeşte la promulgare legea privind introducerea votului uninominal, va emite decretul privind organizarea referendumului. Băsescu le aminteşte parlamentarilor că la consultări liderii politici au promis ca pănă la sfărşitul verii să adopte proiectul şi atage atenţia că domeniul e prea important pentru a fi reglementat de Guvern. Tot ieri, şeful statului a contestat la Curtea Constituţională legea de creştere a salariilor diplomaţilor. (O.S.)

CORECTITUDINE - INS, garant la euroalegeri

Legea alegerilor europarlamentare ar putea fi modificată prin OUG pentru a indica că Institutul Naţional de Statistică va răspunde de corectitudinea desfăşurării alegerilor şi a rezultatelor, şi nu Autoritatea Electorală Permanentă, aşa cum prevede legea. Propunerea a fost făcută ieri de conducerea Parlamentului, ca urmare a sesizării senatorului Gheorghe Funar privind incălcarea legii prin achiziţia programului software de centralizare a voturilor de către INS şi nu AEP. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic