x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info Politic 18 octombrie 2007

Info Politic 18 octombrie 2007

de Jurnalul National    |    18 Oct 2007   •   00:00

Preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban, a declarat ieri pentru Mediafax că fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, a fost suspendat din partid pe perioada derulării anchetei in cazul său.

DECIZIE - Remeş a fost suspendat din PNL

Preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban, a declarat ieri pentru Mediafax că fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, a fost suspendat din partid pe perioada derulării anchetei in cazul său. Conform lui Orban, decizia a fost luată cu 17 voturi pentru şi unul impotrivă. El a precizat că votul impotrivă este de fapt al unei persoane care dorea excluderea definitivă din partid a lui Remeş, nu doar suspendarea. Orban a refuzat să nominalizeze persoana care a votat impotrivă.

DEPUTAŢI - 44.000 de lei pentru obiecte decorative

Pentru că au economisit bani atunci cănd şi-au cumpărat instalaţia de exhaustare talaş/lemn, deputaţii işi vor putea decora salonul Duca, folosit pentru intălnirile oficiale. Conducerea Camerei a decis ieri ca suma de 44.388 de lei să fie folosită pentru achiziţionarea unui ceas din bronz, a unui vas decorativ din bronz şi cristal, pentru o fructieră din argint, o statuetă şcoala franceză din antimoniu şi o sculptură nonfigurativă din bronz eloxat (tratat contra oxidării) şi piatră. (C.V.)

CHIRIAŞI EVACUAŢI - Case de la autorităţile locale

Autorităţile locale vor trebui să asigure fonduri pentru cofinanţarea construirii de case destinate chiriaşilor care sunt evacuaţi din casele naţionalizate, au decis ieri senatorii cu 49 de voturi pentru, trei abţineri şi nici un vot impotrivă, adoptănd astfel cu modificări Ordonanţa de Urgenţă 74/2007. Senatul nu a reuşit insă ieri să decidă şi asupra despăgubirilor care ar trebui acordate proprietarilor proveniţi din răndul foştilor chiriaşi in baza Legii 112/1995 şi care sunt evacuaţi in urma unei decizii judecătoreşti. (A. Nine)

UNINOMINAL - PRM ameninţă cu moţiunea

PRM va iniţia o moţiune de cenzură dacă Guvernul işi asumă răspunderea in Parlament pentru introducerea votului uninominal. Vicepreşedintele PRM Lucian Bolcaş (foto) a declarat ieri că liderii partidului se vor consulta pentru eventuala moţiune cu reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare. Bolcaş a mai spus că intenţia preşedintelui Băsescu de a convoca un referendum pentru uninominal reprezintă o "pretinsă ameninţare, care este lipsită de obiect, de bun-gust şi de bun-simţ". (C.V.)

EUROALEGERI - Lista PD, prima pe buletinul de vot

Candidaţii PD vor ocupa prima poziţie pe buletinele de vot la euroalegeri, la 25 noiembrie, conform extragerii făcute ieri de preşedintele BEC, Gheorghe Florea. Lista PD va fi urmată, in ordine, de cele ale PRM, PNL, PSD, UDMR şi PC. La extragerea partidelor neparlamentare, primul a fost PNŢCD, urmat de Partida Romilor "Pro Europa", Partidul Verde, PIN, PNG-CD, PLD şi PAS. Potrivit legii, ultima poziţie pe buletinul de vot va fi ocupată de candidatul independent Ladislau Tökes.

×
Subiecte în articol: politic