x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info Politic - 19 iunie 2007

Info Politic - 19 iunie 2007

de Jurnalul National    |    19 Iun 2007   •   00:00
"AFRONT RUS" - "Meleşcanu să răspundă"
Fostul ministru al Apărării, Sorin Frunzăverde, consideră că Rusia a ofensat Romănia printr-o declaraţie făcută de generalul Vladimir Şamanov, consilierul ministrului rus al Apărării, ca urmare a propunerii lui Teodor Meleşcanu privind manevrele militare comune pe teritoriul Romăniei. "Răspunsul generalului Şamanov este un afront adus Romăniei, el comparănd Romănia de acum, o ţară NATO, cu Germania nazistă", a spus Frunzăverde. El a cerut atăt lui Meleşcanu, căt şi ministrului de Externe să ia poziţie faţă de declaraţiile oficialului rus. (O.S.)


ALEGERI PE - Stolojan, posibil cap de listă
Theodor Stolojan ar putea fi cap de listă la alegerile pentru Parlamentul European din partea PLD, o decizie in acest sens urmănd a fi luată in perioada imediat următoare, au declarat ieri pentru Mediafax surse din partid. Liberal-democraţii au stabilit, in cadrul dezbaterilor avute şi cu liderii PD, că este nevoie de o personalitate marcantă care să candideze din partea PLD, pentru ca formaţiunea să aibă un scor electoral căt mai bun, concluzia fiind că Stolojan este singurul lider care ar putea ridica partidul.


PARLAMENT - Tăriceanu, chemat la raport
Liderul PSD, Mircea Geoană, i-a cerut ieri premierului Tăriceanu să se prezinte in faţa Parlamentului inainte de raportul Comisiei Europene. "Vreau să reiterez ca primul-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, să vină in faţa Parlamentului inainte de raportul Comisiei Europene de săptămăna viitoare, pentru a prezenta modul in care Guvernul a pregătit acest important examen", a spus liderul PSD.


VOT PE ARTICOLE - Ordonanţa ANI, adoptată
Deputaţii au adoptat ieri pe articole, cu 169 de voturi "pentru" şi nici unul "impotrivă", Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea Legii ANI. Astăzi, Camera Deputaţilor se va pronunţa prin vot final, ca primă Cameră sesizată, asupra acestui proiect. Propunerile de modificare a Legii ANI promovate de ministrul Tudor Chiuariu prevăd micşorarea de la 20.000 la 10.000 de euro a cuantumului diferenţei dintre averea iniţială şi cea după exercitarea mandatului unui demnitar, pentru care procedura de verificare se declanşează de inspectorii ANI.

×
Subiecte în articol: politic