x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info Politic 27 octombrie 2007

Info Politic 27 octombrie 2007

de Jurnalul National    |    27 Oct 2007   •   00:00

Partidul Republican a fuzionat prin absorbţie cu Partidul Conservator.

REPUBLICANI - Fuziune prin absorbţie cu PC

Partidul Republican a fuzionat prin absorbţie cu Partidul Conservator. Fuziunea a avut loc joi, la Bistriţa, iar acordul pe această temă a fost semnat de liderul conservatorilor bistriţeni, Ionel Tompa, şi de reprezentantul Partidului Republican, Ceoarec Zachei. Tompa a precizat că in două săptămăni membrii Partidului Republican vor fi "incorporaţi" in consiliile judeţene ale PC şi a amintit că acelaşi lucru s-a intămplat şi la filiala Baia-Mare. (Dana Piciu)

ION STAN - raportul comisiei sri nu e final

Raportul conform căruia cei vizaţi de cele 13 note ale Grupului de Evidenţă al SRI sunt politicieni anitipatizaţi de "factorul de decizie" este preliminar, intocmit de secretarul Comisiei SRI, Ion Stan, şi neasumat de ceilalţi membri ai comisiei. Potrivit lui Ion Stan, raportul final al comisiei va fi elaborat in perioada următoare şi transmis spre informare preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. Secretarul Comisiei SRI a mai spus că "elementele de interes pentru opinia publică in acest caz au fost comunicate de preşedintele comisiei parlamentare in conferinţa de presă săptămănală".

AUTOSTRADĂ - Traian Băsescu, bun de plată

Ministerul Transporturilor ii va cere in instanţă preşedintelui Băsescu să achite 44 de milioane de lei, sumă care ar reprezenta prejudiciul creat de şeful statului cănd era ministru prin rezilierea contractului cu consorţiul care urma să construiască tronsonul de autostradă Bucureşti - Fundulea. "Voi face o cercetare amănunţită, să văd care sunt responsabilii pentru acest prejudiciu, şi după analiză voi decide. Cu siguranţă Băsescu este implicat, dar mai sunt de identificat şi alţii", a spus ministrul Ludovic Orban.

PRECIZARE - Fundaţia Soros nu mai e in CPC

Fundaţia pentru o Societate Deschisă (FSD) a devenit Fundaţia Soros Romănia şi nu mai face parte, incă de la sfărşitul anului 2004, din Coaliţia pentru un Parlament Curat (CPC), un grup de ONG-uri care duminică a dat publicităţii o listă cu 11 candidaţi la alegerile europarlamentare incompatibili cu acest statut.

Precizarea a venit ieri, din partea Fundaţiei Soros Romănia, după ce in ediţia de miercuri a Jurnalului Naţional numele FSD apăruse pe lista "justiţiarilor", membri ai CPC. (G.A.)

×
Subiecte în articol: politic