x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info Politic 30 octombrie 2007

Info Politic 30 octombrie 2007

de Jurnalul National    |    30 Oct 2007   •   00:00
Info Politic 30 octombrie 2007
Sursa foto: Karina Knapek/

PSD va solicita Avocatului Poporului să se pronunţe asupra modificării articolului 195 din Codul Penal, care stabileşte pedepse pentru divulgarea unor informaţii.

REFUZ DE CARD - Deputaţii vor să ia banii in plic

Pentru că mai sunt unii deputaţi care vor să-şi ridice drepturile salariale cash, Secretariatul General a fost insărcinat de conducerea Camerei să facă o notificare către Ministerul Economiei prin care să se precizeze că parlamentarii nu sunt autoritate publică centrală şi ca atare decizia cu privire la ridicarea indemnizaţiei să aparţină deputaţilor. Potrivit unei hotărări a Guvernului, care prevedea introducerea sistemelor moderne de plată, Parlamentul a fost asimilat unei autorităţi publice centrale şi trebuie ca, incepănd cu 31 decembrie, plăţile să fie efectuate pe card. (C.V.)

VIZITĂ - Victor Iuşcenko, astăzi la Bucureşti

Preşedintele ucrainean, Victor Iuşcenko, va face astăzi o vizită in Romănia, urmănd să aibă intălniri cu omologul său, Traian Băsescu, precum şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. Iuşcenko va fi primit oficial la Palatul Cotroceni. Cei doi lideri vor avea o rundă de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii oficiale, după care vor participa la prima Sesiune Plenară a Comisiei mixte prezidenţiale romăno-ucraineană. Traian Băsescu s-a mai intălnit la inceputul lunii ianuarie, la Sighetu-Marmaţiei, cu omologul său ucrainean.

CODUL PENAL - PSD se va adresa Avocatului Poporului

PSD va solicita Avocatului Poporului să se pronunţe asupra modificării articolului 195 din Codul Penal, care stabileşte pedepse pentru divulgarea unor informaţii. Purtătorul de cuvănt al partidului, Cristian Diaconescu (foto), a declarat ieri că după ce instituţia Avocatului Poporului se va pronunţa asupra legii respective conducerea PSD va lua in discuţie posibilitatea şi oportunitatea modificării acestei legi prin care s-au adus unele modificări Codului Penal.

DEPUTAŢI - Placă de marmură de 3.000 RON

Cu prilejul "Micului dejun cu Rugăciune" ediţia 2007, organizat de parlamentarii care fac parte din grupul de rugăciune, la inceputul lunii viitoare, aleşii vor dezveli o placă de marmură ce va costa 3.000 RON. Propunerea privind confecţionarea plăcii de marmură a venit de la Comisia de invăţămănt, iar conducerea Camerei a fost de acord. Placa va fi instalată pe peretele de la restaurantul Brăncovenesc, locul unde se va desfăşura acţiunea. (C.V.)

×
Subiecte în articol: politic