x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info Politic 6 iunie 2007

Info Politic 6 iunie 2007

06 Iun 2007   •   00:00

PROPUNERI PSD - Sassu, Jugănaru şi Socaciu, pentru TVR

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis ieri să-i propună pe Alexandru Sassu, Anne Jugănaru şi Victor Socaciu pentru Consiliul de Administraţie al TVR, a anunţat liderul PSD, Mircea Geoană. Parlamentul a respins raportul SRTv pe anul 2006, ceea ce a condus la demiterea intregului CA al TVR. Angajaţii TVR i-au ales săptămăna trecută pe realizatorii de televiziune Sorin Burtea şi Marian Voicu drept reprezentanţi ai salariaţilor Televiziunii Romăne in viitorul Consiliu de Administraţie.

SOLICITARE PRM - Semnatarii moţiunii, verificaţi

Senatorul PRM Gheorghe Funar a cerut ieri conducerii Senatului şi Camerei Deputaţilor să ii transmită, in scris, pănă joi, informaţii din perioada 28 mai-2 iunie despre 13 deputaţi şi nouă senatori semnatari ai moţiunii de cenzură iniţiată de PD. Funar vrea să afle, printre altele, care au fost plecaţi in străinătate şi pentru care dintre aceştia apar, in anexele moţiunii, semnăturile scanate. Funar, care i-a acuzat de fals şi uz de fals pe liderii PD, a arătat că informaţiile ii sunt necesare pentru completarea probatoriului la Parchet. (Carmen Vintilă)

PNL-PNŢCD-AP - Colaborare parafată in 20 de zile

Liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat ieri, la finalul intălnirii cu reprezentanţii PNŢCD, că s-a decis colaborarea dintre PNL, PNŢCD şi AP printr-un document politic care va fi intocmit şi semnat de liderii celor trei formaţiuni in cel mult 20 de zile. "Demersurile iniţiate luni au continuat astăzi cu PNŢCD. Discuţiile s-au rezumat la conturarea valorilor şi ideilor de dreapta. Am constatat că, in ultima perioadă, se observă o confiscare a acestor valori de către forţe care sunt de sorginte comunistă şi care au un mesaj demagogic şi populist", a declarat Tăriceanu.

INTERCEPTĂRI - Discuţii cu şefii DIICOT şi DNA

Şase membri ai Comisiei parlamentare de verificare a legalităţii interceptărilor s-au intălnit ieri la Parchetul instanţei supreme cu procurorul general al DNA, Daniel Morar, şi cu şeful DIICOT, Codruţ Olaru, au informat surse judiciare. Delegaţia condusă de Cristian Diaconescu a discutat despre modalitatea in care se efectuează interceptările. Parlamentarii Comisiei privind interceptările vor continua ancheta la sediile Parchet, STS şi Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

×
Subiecte în articol: politic