x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info Politic 7 iunie 2007

Info Politic 7 iunie 2007

07 Iun 2007   •   00:00

PLĂNGERE- Nati Meir, acuzat de prejudiciu financiar

Nati Meir a fost părăt ieri conducerii Camerei Deputaţilor de un cetăţean din Bistriţa, Liviu Moişan, că i-a cerut 1.200 de dolari şi 5 milioane de lei ca să-i intermedieze, in anul 2002, plecarea la muncă in Israel, lucru care nu s-a mai intămplat şi nici banii nu i-a mai văzut. Moişan, care a cerut Camerei să ia măsuri disciplinare impotriva deputatului, a susţinut că nici una din cele 80 de persoane prezente atunci la firma israelianului nu a plecat la muncă.

Deputaţii au trimis plăngerea la Parchet. (Carmen Vintilă)

INFORMAŢII SECRETE - Acces fără certificat pentru demnitari

Demnitarii vor putea avea acces la informaţiile clasificate fără a mai fi obligaţi să deţină un certificat eliberat de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), aşa cum prevedea Legea 182/2002, a decis ieri Senatul cu 76 de voturi pentru şi 3 abţineri, adoptănd cererea de reexaminare a Preşedinţiei la legea pentru completarea articolului 7 din Legea 182/2002. Deşi in cererea de reexaminare se solicita revenirea la obligativitatea deţinerii certificatului ORNISS, senatorii, adoptănd un amendament PSD, au menţinut prevederea care excludea necesitatea deţinerii acestui document. (Aniela Nine)

Deputaţi - Cererea lui Funar, fără răspuns

Camera Deputaţilor nu a dat curs solicitării senatorului PRM Gheorghe Funar (foto), care dorea informaţii despre 13 deputaţi semnatari ai moţiunii de cenzură. Potrivit secretarului PSD, Ioan Munteanu, conducerea Camerei nu se poate substitui organelor penale, şi ca atare nu are dreptul de a se pronunţa dacă au fost sau nu semnături false pe textul moţiunii. "Noi nu putem cenzura deplasările deputaţilor, să-i intrebăm pe unde au umblat... Căt priveşte originalul semnăturilor la moţiune, acesta se află la Nicolae Văcăroiu, iar domnul Funar se poate uita acolo", a explicat Munteanu. (C.V.)Â Â

Proces IPP, invins la recurs

Camera Deputaţilor a căştigat, prin recurs, procesul intentat de Institutul pentru Politici Publice (IPP), Curtea de Apel considerănd neintemeiată acţiunea celor din urmă. IPP solicitase Camerei, anul trecut, in instanţă, să comunice listele cu deputaţii care au absentat de la lucrări in perioada 1.02-31.03.2006, dar şi cererile deputaţilor care au cerut motivarea absenţelor in septembrie-octombrie 2005 şi in februarie-martie 2006. (C.V.)

×
Subiecte în articol: politic