x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis a acceptat fără să crâcnească

Iohannis a acceptat fără să crâcnească

de Marius Gîrlașiu    |    18 Oct 2017   •   09:33
Iohannis a acceptat fără să crâcnească

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat, în cele din urmă, numirea noilor miniştri din Guvernul Tudose: Paul Stănescu la Dezvoltare, Felix Stroe la Transporturi şi Marius Nica ministru delegat pentru Foduri Europene. Cei trei membrii ai Cabinetului au depus jurământul, aseară, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a semnat ieri demisiile miniştrilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc, precum şi decretele de numire în funcţie pentru înlocuitorii acestora. Senatorul PSD Paul Stănescu a preluat ministerul Dezvoltării Regionale, liderul PSD Constanţa Felix Stroe este noul ministru al Transporturilor, iar fostul ministru Marius Nica a revenit la Foduri Europene. Anunţul acceptării celor trei miniştri a venit la scurt timp după şedinţa CSAT de la Cotroceni, la care a participat şi premierul Mihai Tudose. Aşa cum au promis, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au evitat să mai dea ochii cu preşedintele şi nu au participat la ceremonia depunerii jurământului de la Palatul Cotroceni. Liderii coaliţiei de guvernare s-au supărat pe Iohannis după ce acesta a spus că membrii Executivului trebuie să fie „oameni curaţi şi integri”, nu personae suspecte sau cercetate penal. Din acest motiv au existat speculaţii că preşedintele va respinge nominalizarea lui Paul Stănescu la ministerul Dezvoltării, numele „baronului roşu” de la Olt fiind implicat într-un dosar de corupţie redeschis de Tribunalul Olt, la cererea DNA, în septembrie 2015.

Dragnea: “Chiar nu am avut emoţii”

Întrebat dacă a avut emoţii în privinţa desemnării celor trei miniştri, Liviu Dragnea a spus că nici el, nici cei trei nominalizaţi nu au avut. "Era puţin probabil să nu-i nominalizeze, pentru că e dreptul PSD-ului să nominalizeze cei trei miniştri, am câştigat alegerile, sunt bine pregătiţi toţi trei în domeniile pe care le vor gestiona, au susţinere politică serioasă şi sunt gata de treabă", a declarat liderul PSD. La rândul său, noul administrator al banilor pentru baroni, senatorul Paul Stănescu, a apostrofat o ziaristă care l-a întrebat despre dosarul său de la DNA. “Domnişoară, în dosarul ăla puteaţi fi trecută şi dumneavoastră. Deci, acolo putea fi trecut fiecare dintre noi. E o acţiune in rem în care tot ce se spune acolo este vorba despre Primăria municipiului Slatina. Eu în acea perioadă am fost preşedintele Consiliului Judeţean, nicio acţiune de acolo nu are legătură cu Consiliul Judeţean”, a explicat urmaşul lui Sevil Shhaideh la ministerul Dezvoltării.

Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării: Eu ştiu că nu am încălcat legea, asta ştiu sigur. Tot timpul m-am străduit să întreb cât mai multă lume, câţi mai mulţi oameni care se pricep să nu încalc legea. Nici măcar din greşeală să nu încalc legea. 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis