x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis a discutat cu cancelarul austriac despre nivelul alocaţiilor pentru copiii muncitorilor străini

Iohannis a discutat cu cancelarul austriac despre nivelul alocaţiilor pentru copiii muncitorilor străini

26 Iun 2015   •   19:23
Iohannis a discutat cu cancelarul austriac despre nivelul alocaţiilor pentru copiii muncitorilor străini
Sursa foto: Dragos Asaftei

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat vineri că a discutat cu cancelarul federal al Austriei, Werner Faymann, despre declaraţia ministrului de Externe austriac privind nivelul alocaţiilor pentru copiii muncitorilor străini, arătând că poziţia acestuia este o opinie personală, şi nu a Guvernului său.

"Am avut o discuţie cu domnul cancelar federal Werner Faymann pe această temă. M-a asigurat că acea poziţie exprimată de ministrul de Externe nu este poziţia Guvernului federal austriac şi nu reprezintă nici poziţia domniei sale. Acea abordare este o opinie personală a domnului ministru de Externe al Austriei", a spus Iohannis, la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului European de Vară.

Ministrul de Externe austriac, Sebastian Kurz, explica în presă faptul că alocaţia în cuantum de 160 de euro pe care o plăteşte statul austriac pentru copii ar trebui să fie redusă pentru copii români, până la nivelul celei din România, dublată recent până la 84 lei pentru copiii peste 2 ani, adică aproximativ 20 de euro.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis alocatii copii