x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis a împăcat-o pe Kovesi cu MRU

Iohannis a împăcat-o pe Kovesi cu MRU

de Marius Gîrlașiu    |    29 Apr 2016   •   11:45
Iohannis a împăcat-o pe Kovesi cu MRU
Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Conflictul dintre SIE şi DNA s-a stins ieri, după ce preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu Codruţa Kovesi şi Mihai Răzvan Ungureanu la Palatul Cotroceni. Şefa DNA acuzase SIE că nu i-a oferit nicio informaţie de când a preluat mandatul, în timp ce serviciul a comparat practicile DNA cu cele ale vechii Securităţi.

“I-am invitat în această dimineaţă pe amândoi. Am avut o discuţie la care i-am avut invitaţi pe doamna procuror-şef Kovesi şi pe domnul director Ungureanu. S-au lămurit lucrurile şi urmează ca ei să găsească soluţiile la problemele care ar putea să apară, să lămurească neînţelegerile între cele două instituţii. Consider că problema s-a rezolvat", a asigurat şeful statului. Iohannis a anunţat că şi-a făcut viză de reşedinţă pentru Bucureşti şi va vota în Capitală la alegerile locale din 5 iunie. “Voi fi şi mai interesat de felul în care se face campanie electorală pentru Bucureşti. Voi vota la alegerile locale aici pentru primar general şi de sector şi pentru Consiliul General şi de sector", a anunţat fostul primar al Sibiului.

 

Mană cerească

Tot ieri, preşedintele a promulgat şi legea prin care conturile partidelor nu vor mai putea fi executate silit în perioada campaniei electorale. “Norma nou introdusă de legiuitor este corectă. În situaţia în care contul de campanie al unui partid este blocat exact în campania electorală, cu siguranţă apare o situaţie care afectează semnificativ felul în care acel partid se poate exprima sau poate contribui la formarea voinţei publice”, a fost argumentul lui Iohannis. Deputaţii au adoptat proiectul de modificare a Legii finanţării partidelor politice, cu majoritate absolută, la sfârşitul lunii martie. Acelaşi proiect mai prevede că partidele îşi pot închiria sediile pentru orice fel de activităţi.

 

Codruţa Kovesi a criticat dur activitatea SIE

×