x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis poate candida la o funcţie de conducere în PNL. Edilul Sibiului a primit derogare de vechime de la CNEx al partidului

Iohannis poate candida la o funcţie de conducere în PNL. Edilul Sibiului a primit derogare de vechime de la CNEx al partidului

21 Feb 2013   •   14:57
Iohannis poate candida la o funcţie de conducere în PNL. Edilul Sibiului a primit derogare de vechime de la CNEx al partidului
Sursa foto: Intact Images/Dragos Savu

Consiliul Naţional Executiv al Partidului Naţional Liberal i-a acordat joi derogare de vechime primarului Sibiului Klaus Iohannis pentru a putea candida la o funcţie în conducerea partidului. Crin Antonescu a declarat că decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

"Din acest moment, este nu doar un tânăr membru al PNL, ci şi un coleg care are dreptul de a-şi depune candidatura pentru orice funcţie în Congresul ordinar al partidului de sâmbătă", a spus Antonescu, care a precizat că funcţia de prim-vicepreşedinte nu există încă în PNL.

"În dezbaterile despre statut vom discuta şi despre această ipoteză (n.r. - funcţia de prim-vicepreşedinte), aveţi răbdare până după ora 15:00", a mai spus liderul PNL.

Klaus Iohannis a intrat, începând de ieri, în rândurile liberalilor.

Crin Antonescu a declarat, într-o conferinţă de presă, că este bucuros că "o personalitate deosebită se alătură PNL".

Întrebat în ce condiţii poate candida Iohannis la o funcţie de conducere în PNL, Antonescu a precizat că va solicita o derogare de vechime pentru ca primarul Sibiului să poată face acest pas.

"Nu aș rata ocazia de a-l avea pe Klaus Iohannis în conducerea formațiunii, mai ales că peste două zile este congresul partidului. Fără îndoială poate fi o variantă bună pentru funcția de premier, cu precizarea că intrarea lui Iohannis în PNL nu înseamnă cu nimic vreo modificare în angajamentele noastre la nivelul USL în faţa alegătorilor români, nu are niciun fel de legătură susţinerea pentru premierul Victor Ponta cu intrarea lui Iohannis în PNL", a spus Crin Antonescu, adăugând ulterior că, din punctul său de vedere, Klaus Iohannis este "bun şi ca preşedinte".

×