x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis a semnat numirea lui Dragoş Tudorache la şefia MAI! Când are loc ceremonia de învestitură

Klaus Iohannis a semnat numirea lui Dragoş Tudorache la şefia MAI! Când are loc ceremonia de învestitură

07 Sep 2016   •   10:55
Klaus Iohannis a semnat numirea lui Dragoş Tudorache la şefia MAI! Când are loc ceremonia de învestitură

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind numirea lui Dragoş Tudorache în funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc miercuri, la ora 16,00, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a semnat şi decretul prin care ia act de demisia lui Petre Tobă de la şefia MAI.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai semnat şi decretele privind revocarea lui Dragoş Tudorache din funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului şi numirea lui Paul Gheorghiu în această calitate.

Petre Tobă a demisionat joia trecută din funcţia de ministru al Afacerilor Interne, după ce DNA l-a acuzat de favorizare a făptuitorului în dosarul foştilor şefi DIPI. Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a cerut joia trecută sesizarea preşedintelui României pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Petre Tobă, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului în dosarul foştilor şefi DIPI.

Marţi, premierul Dacian Cioloş a anunţat că Dragoş Tudorache este nominalizarea sa pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, prim-ministrul i-a mulţumit lui Petre Tobă pentru activitatea desfăşurată la Ministerul Afacerilor Interne şi şi-a exprimat speranţa ca acesta "să îşi clarifice cât mai repede situaţia, atât în ceea ce priveşte acuzaţiile din partea DNA, cât şi suspiciunile de plagiat".

De asemenea, Cioloş a anunţat că Paul Gheorghiu va fi nominalizat pentru funcţia de şef al Cancelariei premierului, în locul lui Dragoş Tudorache.

Sursa: AGERPRES

×