x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, baie de mulţime la malul mării de Ziua Marinei

Iohannis, baie de mulţime la malul mării de Ziua Marinei

de Georgiana Ionita    |    16 Aug 2016   •   09:06
Iohannis, baie de mulţime la malul mării de Ziua Marinei
Sursa foto: Silviu MATEI / AGERPRES FOTO

Confruntat cu o scădere dramatică a popularității în ultimele sondaje, președintele Klaus Iohannis a lăsat grijile la București și a făcut o baie de mulțime la malul mării, unde au avut loc ieri festivitățile dedicate Zilei Marinei. A fost pentru prima oară de la preluarea mandatului când șeful statului a participat la ceremonia din Portul Tomis.

Șeful statului a ajuns pe faleza din fața Comandamentului Flotei cu cinci minute înainte de ora 10 dimineaţa, fiind întâmpinat de Garda de Onoare și de câteva mii de persoane venite să urmărească evenimentul care a debutat cu ridicarea celui mai mare drapel din Constanța, în acordurile imnului național. Pe timpul ceremoniei, din Portul Tomis au răsunat 21 de salve de tun. În cadrul discursului său, președintele Iohannis a vorbit despre importanța evoluției din zona Mării Negre, dar și a consolidării securității și apărării pe dimensiunea maritimă, acesta fiind un punct de greutate strategică. “Marea Neagră a fost de-a lungul timpului, în multe momente istorice, o zonă fierbinte. Anexarea Crimeii în 2014 de către Federaţia Rusă, cu încălcarea dreptului internaţional, a marcat deteriorarea situaţiei de securitate. Ca parte a regiunii Mării Negre, România este în prezent un pilon de stabilitate, democraţie şi securitate. Sunt avantaje reale şi trebuie să avem capacitatea de a le folosi pentru a ne consolida poziţia de membru NATO, de partener strategic credibil, în special în contextul global actual”, a declarat Iohannis. “În anul 2017 vom continua exerciţiile şi activităţile de pregătire, la un nivel superior de complexitate, împreună cu Aliaţii şi cu partenerii din regiunea Mării Negre. Este un obiectiv pe care l-am asumat şi care a fost agreat la summitul NATO de la Varşovia”, a asigurat preşedintele.

Ameninţări din Kiseleff

La Bucureşti, liderul PSD Liviu Dragnea şi-a continuat atacurile la adresa preşedintelui. Şeful social-democraţilor a declarat la Antena 3 că există riscul să se ajungă la alegeri anticipate dacă președintele Klaus Iohannis nu va respecta votul popular și va încerca să impună un guvern liberal în situația în care social-democraţii vor câştiga alegerile parlamentare. ”Încredere 100% nu am (n.r. - că va desemna premierul ALDE-PSD), sunt foarte sincer. Foarte mulţi spun că nu va respecta cutuma, nici spiritul Constituţiei, nici votul popular. Eu mi-aş dori să respecte votul popular, să fie linişte în ţară şi să nu se ajungă la alegeri anticipate”, a ameninţat liderul PSD.

Liviu Dragnea, preşedinte PSD: Eu cred că influenţa preşedintelui Iohannis în PNL este uriaşă. Am auzit şi eu poteci făcute ziua, noaptea spre Cotroceni. Nu ştiu dacă este adevărat sau nu. Ştiu că cert nu are o astfel de relaţie cu PSD. Ştiu că şi-ar dori un guvern al lui, adică un guvern format de PNL. Sper să nu depăşească o limită la alegeri

×
Subiecte în articol: klaus iohannis