x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Cred că despre indemnizaţiile demnitarilor ar trebui să se discute în cadrul legii salarizării bugetarilor

Iohannis: Cred că despre indemnizaţiile demnitarilor ar trebui să se discute în cadrul legii salarizării bugetarilor

07 Sep 2015   •   22:00

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni seara, că în cadrul noii legi a salarizării ar trebui să se discute şi despre indemnizaţiile demnitarilor.

"Eu cred că această chestiune este cel mai bine să se discute în cadrul noii legi care se referă la salarizarea în sectorul bugetar. Dacă a fost oportună atunci sau nu, sunt păreri pro şi contra. Dacă a fost declanşatorul solicitărilor salariale, este posibil să fi jucat un rol", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, întrebat dacă şi-a schimbat părerea cu privire la ordonanţa referitoare la majorarea indemnizaţiilor unui grup de demnitari şi dacă este de părere ca aceasta să fi declanşat valul de solicitări salariale din sectorul bugetar.

Întrebat dacă ştie care este impactul bugetar al Legii pensiilor speciale pentru militari, şeful statului a răspuns că Guvernul ştie foarte bine şi poate comunica aceste chestiuni.

Cu privire la Codul Fiscal, el a susţinut că ştie impactul bugetar, dar că nu a vrut să se implice în dezbaterea publică.

"Am ştiut care sunt calculele Guvernului, calculele BNR-ului şi calculele făcute de consilierii prezidenţiali. Datele nu au fost foarte diferite, doar interpretările şi, exact din acest motiv, am considerat că trebuie mai bine dezbătută", a conchis preşedintele Iohannis.

Sursa: Agerpres

×