x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis despre autodenunţul lui Ghiţă: Ciudat; cei însărcinaţi cu aceste chestiuni să-şi facă treaba

Iohannis despre autodenunţul lui Ghiţă: Ciudat; cei însărcinaţi cu aceste chestiuni să-şi facă treaba

27 Sep 2016   •   21:45
Iohannis despre autodenunţul lui Ghiţă: Ciudat; cei însărcinaţi cu aceste chestiuni să-şi facă treaba

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi că autodenunţul deputatului Sebastian Ghiţă referitor la lucrarea de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este 'ciudat'.

"Cei însărcinaţi cu aceste chestiuni să-şi facă treaba", a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni, întrebat despre autodenunţul deputatului Sebastian Ghiţă, demers pe care l-a catalogat "ciudat".

El a arătat că acest autodenunţ a apărut acum din cauza campaniei electorale.

"Asta pot să vă răspund, aşa, direct. Din cauza campaniei electorale. (...) Sunt alţii plătiţi de statul român să verifice aceste lucruri. Atunci când vom avea o concluzie, putem să o comentăm. Înainte sunt doar discuţii", a mai arătat preşedintele Iohannis.

Întrebat dacă o va chema pe Laura Codruţa Kovesi la discuţii în acest caz, şeful statului a răspuns că, în măsura în care chestiunea devine de competenţa preşedintelui, va avea discuţii cu cei care sunt implicaţi.

"Deocamdată mi se pare că este un scandal media. Dacă va fi mai mult, vom discuta mai mult", a afirmat Iohannis, întrebat dacă se impune o demisie a lui Kovesi.

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat marţi la sediul Parchetului General, susţinând că depune un autodenunţ în care arată că el şi mai mulţi demnitari ai statului român au falsificat şi măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în teza de doctorat.

"M-am decis să vin la Parchetul General şi să fac, nu ceea ce fac mulţi astăzi în România în fals, ci să fac un lucru care mă apasă şi cred că este motivul pentru care mi s-au întâmplat toate aceste chestiuni în ultimii doi ani. Am venit să aduc un autodenunţ care vizează felul în care eu, Sebastian Ghiţă, şi mai mulţi înalţi demnitari ai statului român au participat la măsluirea, la falsificarea raportului tehnic de expertiză ce vizează teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi. Eu am date, elemente şi informaţii şi vreau să le aduc la cunoştinţă Parchetului General, pentru că doar procurorul general al României sper că mai are posibilitatea şi puterea să verifice aşa ceva, care arată cum, în momentul în care s-a pus problema plagiatului tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, pentru a o proteja la acel moment, pentru că toţi credeam că face un bine în România, am luat decizia ca acel raport tehnic în baza căruia consiliul acela de la minister a luat decizia că teza Laurei Codruţa Kovesi nu este plagiată, am luat decizia să îl schimbăm", a spus Ghiţă la Parchetul General.

În august 2012, Consiliul Naţional de Etică a decis că Laura Codruţa Kovesi, atunci procuror general al României, nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat. Decizia a fost luată în urma analizei raportului Comisiei tehnice.

Grupul de Investigaţii Politice şi Miliţia Spirituală au acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi că lucrarea sa de doctorat, susţinută în decembrie 2011 la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universităţii de Vest din Timişoara, cu titlul ''Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal'', este un plagiat, susţinând că reproduce cuvânt cu cuvânt, fără să citeze, lucrări ale altor autori din domeniu şi fără să folosească ghilimelele sau să indice sursele. AGERPRES

×