x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, despre un posibil guvern de dreapta condus de Cioloş: Asta o să-mi spună partidele probabil miercuri

Iohannis, despre un posibil guvern de dreapta condus de Cioloş: Asta o să-mi spună partidele probabil miercuri

13 Dec 2016   •   13:38
Iohannis, despre un posibil guvern de dreapta condus de Cioloş: Asta o să-mi spună partidele probabil miercuri

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi întrebat dacă mai vede posibil un Guvern de dreapta condus de Dacian Cioloş că acest lucru îi va fi comunicat probabil miercuri la consultările pe care le va avea cu partidele care au intrat în Parlament. 

"Asta o să-mi spună partidele probabil mâine", a spus şeful statului. 

El a precizat că nu a avut o întâlnire cu premierul Dacian Cioloş după alegeri. 

"Nu, nu am avut o întâlnire cu premierul Dacian Cioloş", a arătat şeful statului. 

Întrebat dacă are programată o întâlnire cu premierul, Iohannis a răspuns că "toate întâlnirile publice sunt comunicate". 

Preşedintele a mai arătat că va avea mai multe discuţii cu persoana care va fi desemnată premier. 

"Voi avea chiar multe discuţii cu persoana care va fi desemnată pentru funcţia de prim-ministru pentru a avea o bună imagine asupra a ceea ce va propune cel desemnat şi a Guvernului pe care respectiva persoană va dori să îl creioneze", a spus el. 

Şeful statului nu a dorit să comenteze rezultatul obţinut de PNL. 

"Aceste chestiuni sunt discutate şi vor fi discutate în interiorul partidelor iar în măsura în care mă privesc, aştept să vină partidele la consultări cu diverse teme pe care doresc să le discute cu mine. (...) Aceste rezultate nu le comentez, le vor comenta cei din PNL şi toţi analiştii care sunt preocupaţi. (...) Responsabilitatea mea este să găsesc cea mai bună soluţie pentru un Guvern", a afirmat el. 

Preşedintele Iohannis a mai spus că este prematur să se discute ce se va întâmpla pe viitor. 

"Eu nu văd de ce trebuie să luăm în calcul astfel de scenarii extreme. Eu cred că până la urmă toată lumea se va calma, va ateriza cu picioarele pe pământ şi va proceda la formarea unui Guvern", a mai precizat Iohannis, întrebat dacă se va merge până la dizolvarea Parlamentului. AGERPRES

×