x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: E o coincidenţă că PNL a depus moţiunea în ziua în care DNA a cerut urmărirea penală a lui Ponta

Iohannis: E o coincidenţă că PNL a depus moţiunea în ziua în care DNA a cerut urmărirea penală a lui Ponta

de Agerpres    |    05 Iun 2015   •   23:10
Iohannis: E o coincidenţă că PNL a depus moţiunea în ziua în care DNA a cerut urmărirea penală a lui Ponta

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că cererea DNA în cazul premierului Victor Ponta va influenţa votul parlamentarilor la moţiunea de cenzură a PNL, el afirmând că este o coincidenţă faptul că cele două documente au fost depuse vineri.

"Este clar o coincidenţă faptul că exact în ziua în care PNL depune moţiune de cenzură DNA solicită în Parlament procedura de urmărire penală împotriva primului ministru. Dacă acest fapt va influenţa sau nu modul în care vor vota parlamentarii, eu tind să cred că va influenţa modul în care vor vota. (...) În general, cred că lumea va ţine seama de această evoluţie. (...) Indiferent cum privim lucrurile, nu putem să facem abstracţie de ce s-a întâmplat astăzi la DNA. Este un lucru care are şi va avea urmări profunde în politica românească", a spus Iohannis într-un interviu acordat vineri TVR 1, întrebat dacă situaţia premierului va creşte şansele liberalilor de a demite Guvernul prin moţiunea de cenzură.

Şeful statului a mai spus că îşi menţine încrederea în ÎCCJ şi DNA.

"În general trebuie să recunosc că am multă încredere în sistemul de justiţie din România", a afirmat Iohannis.

PNL a depus vineri la Parlament moţiunea de cenzură "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!", care vizează votul românilor din diaspora şi alegerile parţiale şi prin care solicită retragerea încrederii Guvernului.  

×