x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis ne dă sfaturi în privința coronavirusului pe Twitter

Iohannis ne dă sfaturi în privința coronavirusului pe Twitter

10 Mar 2020   •   20:47
Iohannis ne dă sfaturi în privința coronavirusului pe Twitter

Președintele Klaus Iohannis participă, marți, la o videoconferință cu șefii de stat sau de guvern din țările membre ale UE pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19, în timpul discuțiilor șeful statului scriind pe Twitter că doar prin adoptarea unor măsuri comune se va oprit răspândirea bolii.

„Doar prin adoptarea de măsuri comune, vom reuși să abordăm eficient această criză și să oprim răspândirea virusului. Protecția tuturor cetățenilor UE este prioritatea noastră”, a scris, marți, seara, în timpul videoconferinței, Klaus Iohannis.

Discuțiile au început la ora 16.00. După videoconferință, președintele va susține o declarație de presă la Palatul Cotroceni, anunță Adminsitrația Prezidențială.

Ultima dată când șeful statului a vorbit despre coronavirus a fost acum două săptămâni, când a transmis mesaje legate de igienă şi a lansat un apel la calm.

28 de persoane din România au fost confirmate cu noul coronavirus, potrivit bilanțului de marți al Grupului de Comunicare Strategică.

Potrivit bilanțului, pe teritoriul României, sunt în carantină instituționalizată 107 persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 19 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

MEDIAFAX

×
Subiecte în articol: iohannis coronavirus