x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Negocierile cu PSD au eşuat. Probabil mâine se va decide retragerea miniştrilor PNL din Guvern

Iohannis: Negocierile cu PSD au eşuat. Probabil mâine se va decide retragerea miniştrilor PNL din Guvern

24 Feb 2014   •   17:50
Iohannis: Negocierile cu PSD au eşuat. Probabil mâine se va decide retragerea miniştrilor PNL din Guvern

Liberalul Klaus Iohannis a anunţat azi că PNL consideră că negocierile cu PSD, privind remanierea guvernamentală, au eşuat, urmând ca mâine să se decidă dacă miniştrii liberali mai rămân la guvernare sau nu.

Iohannis a adăugat că, în opinia sa, delegaţia permanentă a PNL va decide retragerea de la guvernare.

"PNL a propus acum trei săptămâni un lucru foarte simplu, înlocuirea unor miniştri. Suntem la sfârşitul lunii februarie şi lucrurile nu au mers mai departe. PNL a solicitat exact poziţiile pe care le-a avut şi înainte, cu o mică modificare, care nu a fost considerată de fond, ci de formă. Totuşi, au trecut aproape 3 săptămâni şi nu s-a putut realiza această remaniere. Partenerul nostru, PSD, sau cum se numeşte mai nou, USD, se pare că nu a dorit să se facă aceste schimbări. Dacă la început totul părea că e în regulă, au apărut noi şi noi pretexte de ce nu se poate face această remaniere. Au fost mai multe discuţii şi toţi am putut să observăm că s-a ajuns la un impas", a spus Iohannis într-o conferinţă de presă.

"Astăzi tragem concluzia că negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat. Această situaţie va fi adusă la cunoştinţă şi în dezbaterea delegaţiei permanente a PNL, şedinţă care va avea loc mâine, în jurul orei 19:00 şi acolo se va trage o concluzie", a spus Iohannis.

Acesta a adăugat că numirea sa ca ministru de Interne şi vicepremier, o solicitare refuzată de PSD, se putea face foarte uşor.

"PNL, prin conducerea lui, nu a stabilit să fiu ministru de Interne ci m-a propus pe poziţia de ministru de Interne şi vicepremier. Mult discutata modificare a structurii Guvernului este o formalitate. La 70% majoritate în Parlament se putea face această modificare foarte uşor, dar nu s-a dorit acest lucru. Este un pretext din partea USD care nu a vrut să intre în Parlament cu această modificare", a spus Iohannis.

Acesta a adăugat că personal crede că miniştrii PNL se vor retrage, mâine, din Guvern.

"Părerea mea personală este că probabil delegaţia permanentă va constata acelaşi lucru, că negocierile au eşuat şi nu putem să continuăm în această formă de colaborare neexistentă într-o alianţă în care nu mai negociază, nu se mai discută. Un posibil prim pas este retragerea miniştrilor noştri din Guvern. Dacă mâine seară se ia această hotărâre, miercuri nu vor mai participa în şedinţa de guvern. Personal nu mă aştept ca miniştri PNL să mai rămână în Guvern, dacă decidem retragerea", a spus Iohannis.

Întrebat dacă retragerea din Guvern înseamnă ruperea USL, Iohannis a răspuns:

"Nu neapărat. Cu siguranţă ar fi un prim pas. După părerea mea pur personală, dacă delegaţia permanentă de mâine hotăreşte retragerea miniştrilor din Guvern, acest lucru nu va fi reversibil".  

×
Subiecte în articol: klaus iohannis tensiuni usl rupere usl