x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis s-a decis cu cine votează

Iohannis s-a decis cu cine votează

de Georgiana Ionita    |    09 Dec 2016   •   17:12
Iohannis s-a decis cu cine votează
Sursa foto: LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO

În buza alegerilor, preşedintele Klaus Iohannis a spus despre campania electorală că a fost "cam liniștită" și i-a încurajat pe români să iasă la vot chiar dacă sunt enervaţi de politicieni. Şeful statului şi-a ales partidul favorit în cursa pentru parlamentare, însă nu a dorit să-i dezvăluie numele.

 

Întrebat cum rămâne cu referendumul din 2009, când românii au votat ca Parlamentul să fie format din 300 de aleşi, în condiţiile în care noul Legislativ va număra 466, Klaus Iohannis a sugerat ieri că și-ar dori modificarea Constituției pentru ca şeful statului să aibă dreptul de a propune legi. "E treaba viitorului Parlament. Din păcate n-am inițiativă legislativă, poate schimbăm și aici ceva", a răspuns Iohannis. Șeful statului a criticat campania electorală și a explicat că legea electorală ar trebui regândită. "Campania la final mi se pare ca şi la început - cam liniştită. Cu siguranţă trebuie să ne gândim dacă este bine gândită sau trebuie să evaluăm dacă este bine gândită legea electorală, poate şi de acolo s-au limitat anumite manifestări care făceau campania mai colorată, dar asta este treaba următorului Parlament", a spus preşedintele.

Întrebat cu cine va vota, Iohannis nu a dorit să ofere un răspuns concret însă a precizat că există un partid care "l-a convins". „Acum cred că ar fi interesant să vă spun înainte de alegeri cu cine votez. Eventual o să vă spun duminică sau luni”, a declarat Klaus Iohannis. Președintele a îndemnat poporul să iasă duminică la vot și să nu lase pe altcineva să decidă în locul lor. „Dragi români, mergeţi la vot! Este un drept greu câştigat în decembrie '89. Mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altcineva să hotărască în locul vostru! Dacă simpatizaţi cu un partid, mergeţi şi îl votaţi, dacă nu v-aţi hotărât încă, gândiţi-vă bine, dar mergeţi şi votaţi! Dacă vă enervează toţi politicienii, mergeţi şi votaţi! Vă aştept duminică la vot”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a fost preşedintele PNL din iunie 2014 până în decembrie 2014, când a preluat mandatul de şef al statului

 

Iohannis i-a chemat la urne pe românii care s-au săturat de politică şi politicieni

×