x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Tricolorul României este simbolul unui stat modern şi democratic, membru al NATO şi al UE

Iohannis: Tricolorul României este simbolul unui stat modern şi democratic, membru al NATO şi al UE

26 Iun 2017   •   11:25
Iohannis: Tricolorul României este simbolul unui stat modern şi democratic, membru al NATO şi al UE
Sursa foto: presidency.ro

Tricolorul României este simbolul unui stat modern şi democratic, membru al NATO şi al Uniunii Europene, afirmă preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis, luni, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional. 

"Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită pe 26 iunie, reprezintă pentru toţi românii prilejul de a onora stindardul naţional şi întreaga noastră istorie", a spus Iohannis, într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, remis AGERPRES. 

Potrivit şefului statului, pe Drapelul Naţional sunt însemnate, în mod simbolic, toate etapele majore parcurse de ţara noastră, de la marile schimbări politice la cele economice şi sociale. 

"Semnificaţia Tricolorului s-a îmbogăţit cu fiecare moment istoric crucial din formarea şi consolidarea statului român modern, precum şi cu valoarea dăruirii şi sacrificiului celor care şi-au pus viaţa în slujba idealului naţional. Să-i cinstim cu respect pe cei care au făcut posibilă Unirea Principatelor în 1859, pe cei care s-au jertfit în Războiul de Independenţă, în Primul şi al Doilea Război Mondial", mai spune Iohannis.

Potrivit preşedintelui, românii au un profund sentiment de mândrie atunci când văd drapelul arborat atât acasă, cât şi în exteriorul graniţelor, în teatrele de operaţii sau cu ocazia competiţiilor sportive, ca însemn al unităţii şi coeziunii naţionale, al iubirii de neam, al onoarei şi gloriei. 

"Astăzi, Tricolorul României este simbolul unui stat modern şi democratic, membru al NATO şi al Uniunii Europene, un aliat de nădejde al Statelor Unite ale Americii, un reper de stabilitate şi un furnizor de securitate în Europa de Sud-Est. Ne revine tuturor datoria morală de a cultiva pentru generaţiile viitoare conştiinţa apartenenţei la ţară, la valorile autohtone şi de a aduce propria contribuţie la apărarea unităţii, suveranităţii şi independenţei patriei. La mulţi ani, dragi români! La mulţi ani României şi Tricolorului nostru!", mai afirmă Iohannis. 

Cu această ocazie, Administraţia Prezidenţială iluminează Palatul Cotroceni în culorile Tricolorului, în zilele de 25 şi 26 iunie, se mai arată în comunicat.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: tricolor iohannis