x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu, de ziua lui: 90 nu e chiar 19

Ion Iliescu, de ziua lui: 90 nu e chiar 19

03 Mar 2020   •   18:52
Ion Iliescu, de ziua lui: 90 nu e chiar 19
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu Ion Iliescu, care împlinește astăzi 90 de ani: „I-am spus la mulți ani și multă sănătate. Am simțit că toate lucrurile sunt în regulă”, a spus Ciolacu, marți, la Parlament.

Întrebat ce a vorbit cu Ion Iliescu, liderul interimar al PSD a răspuns: „Am discutat că e o situație politică încordată și mi-a transmis că întotdeauna în politică este așa. Cu alte cuvinte, să nu mă plâng”.

Capul e întreg

Ion Iliescu, preşedinte al României între anii 1992-1996 şi 2000-2004, a declarat că nu se mai simte ca la 19 ani, dar „capul îl are întreg” şi asta contează.

Fostul preşedinte al României a declarat pentru MEDIAFAX că îşi petrece ziua alături de soţie. „Ca la 90 de ani, nu-i ca la 19, dar e... Se adună multe. Dar deocamdată, capul e întreg. (Petrec - n.r.) cu soţia, nu facem nimic deosebit, dar răspund la telefoane. M-au sunat mulţi cunoscuţi, şi mai din tinereţe, şi mai din perioada de după Revoluţie”, a afirmat Ion Iliescu.

Urări mai altfel, de la USR

De ziua lui Ion Iliescu, Stelian Ion, vicepreședintele USR, a declarat că îi dorește acestuia să trăiască suficient de mult încât să răspundă la întrebările legate de Revoluție: „Mi-aş dori să dea răspunsuri cu privire la Mineriadă, cu privire la ce s-a întâmplat la revoluţie. Îi doresc mulţi ani, suficient de mulţi cât să răspundă şi la aceste întrebări în faţa românilor”.

Tot marți, deputaţii au avizat desființarea Institutul Revoluției, din a cărui conducere făcea parte Iliescu. Comentând coincidența celor două evenimente , deputatul USR Iulian Bulai a spus că fostul președinte a primit un dar pe măsura faptelor sale.

Senatorul Teodor Meleșcanu era să rateze evenimentul. „Aoleu, nu am ştiut, merci, am să îi dau (mesaj de n.r.) la mulţi ani”, a declarat Meleșcanu.

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu Ion Iliescu 90 ani