x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu: "E bulibăşeală multă în coaliţie"

Ion Iliescu: "E bulibăşeală multă în coaliţie"

29 Iun 2009   •   00:00

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, astăzi, că de la Bruxelles nu se vede "de niciun fel" actuala coaliţie de guvernare, el precizând că nu este uşoară asumarea "conştientă" a guvernării, dar că "e bulibăşeală multă" în funcţionarea coaliţiei.



Iliescu a precizat, înaintea şedinţei BPN a PSD, că este prospăt venit dintr-o vizită la Bruxelles, informează Mediafax. Întrebat de jurnalişti cum se vede coaliţia de la Bruxelles, Iliescu a răspuns: "Nu prea se vede de nici un fel de la Bruxelles'.

Întrebat cum comentează afirmaţia preşedintelui CN al PSD, Adrian Năstase, potrivit căruia actuala coaliţie de guvernare seamănă cu o stropitoare care nu are direcţie, stropind când într-o parte, când în alta, Iliescu a spus: "Nici nu e uşor, dar e bulibăşeală multă".

"Nu e o treabă uşoară asumarea conştientă a unei răspunderi politice a guvernării. Asta ar presupune să se stea cuminte la masă, reprezentanţii celor două partide, coaliţia, pe baza unui proiect comun, care ca fost acceptat de ambele părţi şi văzut problemele concrete care trebuie abordate, soluţionate cu înţelepciune cu raţiune, ţinând seama de nevoile oamenilor şi nevoile ţării", a spus Iliescu.

El a a rătat că, din păcate, totul este "poluat" de preocuparea pentru campania electorală prezidenţială, care deformează toate detele problemei. "Altminteri trebuie luate lucrurile separat: campania e campanie, iar guvernanţii trebuie să se ocupe de problemele concrete ale guvernării şi să le rezolve", a adăugat Iliescu. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic