x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu: Liviu Dragnea ar putea fi premierul propus de PSD în toamnă

Ion Iliescu: Liviu Dragnea ar putea fi premierul propus de PSD în toamnă

06 Iun 2016   •   17:58
Ion Iliescu: Liviu Dragnea ar putea fi premierul propus de PSD în toamnă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ion Iliescu a atribuit victoria obținută de PSD în Capitală și în restul țării pe seama absenteismului alegătorilor la urne și pe slaba organizare a liberalilor. Președintele de onoare al PSD a declarat, pentru Digi24, că speră într-un rezultat la fel de bun și la alegerile din toamnă, pentru ca PSD să formeze noul Guvern. Mai mult, Liviu Dragnea ar putea deveni premierul României, în opinia președintelui de onoare al PSD.

„E un rezultat remarcabil. Este chiar peste unele aşteptari. Adică, în Capitală şi la nivelul municipiului şi la nivelul sectoarelor PSD practic a câştigat. E o premieră şi e o notă pozitivă pentru organizaţia pe Capitală. Şi pe ţară sunt rezultate, cred eu, care merită toată aprecierea", a spus Ion Iliescu.

Ion Iliescu a mai declarat că dacă și-ar dori să devină premier, Liviu Dragnea ar avea „toate calitățile necesare" și a subliniat că condamnarea sa nu reprezintă un impediment.

„Depinde ce vrea şi el. Nu ştiu dacă îşi doreşte. E un om cu toate calităţile necesare pentru aşa ceva, are şi experienţă politică de partid. A condus şi o organizaţie judeţeană care se menţine la un nivel apreciabil, a fost în Guvern, a dovedit calităţi din acest punct de vedere. Şi în fruntea partidului este apreciat, deci are toate calităţile necesare. Condamnarea e aberantă, pentru ce e omul judecat? A încălcat legea cu ceva? I se reproşează că a îndemnat lumea să iasă la vot", a spus Ion Iliescu.

×
Subiecte în articol: ion iliescu liviu dragnea