x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iordache: Iohannis poate ne lămureşte cum e cu banii luaţi abuziv pe casele de la Sibiu

Iordache: Iohannis poate ne lămureşte cum e cu banii luaţi abuziv pe casele de la Sibiu

06 Mar 2019   •   15:32
Iordache: Iohannis poate ne lămureşte cum e cu banii luaţi abuziv pe casele de la Sibiu
Sursa foto: Steluta_Popescu

Social-democratul Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, spune că şeful statului Klaus Iohannis este în campanie electorală, iar tema predilectă folosită se referă la "albirea dosarelor liderilor PSD".

Reacţia lui Iordache vine după ce miercuri, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a spus că, "din 2016 încoace, albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero" pentru pesedişti "în locul construirii de autostrăzi şi spitale".

Întrebat în acest sens, Florin Iordache a răspuns: "E o temă pe care preşedintele - acum e în campanie, pot să îl înţeleg că e în campanie - şi tema predilectă de campanie este aceasta cu dosarele, corupţia. Poate ne lămureşte cum e cu casele, cu banii luaţi abuziv pe casele de la Sibiu".

Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va retrimite Parlamentului spre reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019. El a susţinut că bugetul prezentat de PSD şi votat de majoritatea pesedistă a fost gândit pentru a "servi în principal intereselor politice ale unui grup restrâns". Preşedintele a criticat şi bugetul alocat investiţiilor.

"Vedem cum liderii şi propaganda pesedistă repetă în mod obsesiv că acest buget este unul al investiţiilor şi că principalii beneficiari sunt comunităţile locale, dar în realitate bugetul pesedist prevede o reducere semnificativă a cheltuielilor pentru investiţii din bugetele locale. Se prevede o sumă de 1,2%. Este cea mai scăzută valoare a ponderii în PIB din ultimii zece ani, iar investiţiile anunţate pentru 2019 sunt cu un miliard mai mici faţă de cele din 2018. Acesta este marele buget de investiţii, care taie un miliard, dar întreb şi eu acum: cine a oprit PSD să facă investiţii majore încă de acum doi ani, de când a intrat la guvernare? De ce din 2016 încoace albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero pentru ei, în locul construirii de autostrăzi şi spitale?", a afirmat Iohannis. AGERPRES

×
Subiecte în articol: florin iordache