x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iulian Fota: „AUR este un proiect rezultat din laboratoare neaoșe românești”

Iulian Fota: „AUR este un proiect rezultat din laboratoare neaoșe românești”

de Razvan Voiculescu    |    08 Dec 2020   •   09:43
Iulian Fota: „AUR este un proiect rezultat din laboratoare neaoșe românești”
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Iulian Fota, director al Institutului Diplomatic Român (IDR) și fost consilier prezidențial pentru securitate, a scris într-o postare pe Facebook că „AUR este un proiect rezultat din laboratoare neaoșe românești . Românești !!!! Din țara și din străinătate, dar românești !”

 

Fostul șef al Colegiului Național de Informații al SRI nu a fost singurul care a atras atenția asupra acestui partid. Traian Băsescu a comentat, luni seara, că el consideră campania noului partid AUR  că nu este „de sorginte românească”.

Întrebat, luni seară, la Digi24, dacă AUR „a furat” procentele PMP, Băsescu a răspuns: „Nu aș specula. Nici nu vreau să mă pronunț asupra apariției explozive a acestei formațiuni. Surpriza majoră este că a avut o campanie tăcută extrem de puternică în diaspora unde au obținut rezultate absolut fabuloase”.

Băsescu a adăugat că încă își face propriile analize, însă a observat „o campanie de o agresivitate extremă pe internet și o campanie care nu pare de sorginte românească”.

Întrebat de moderator la ce se referă, Băsescu a răspuns: „Am văzut multe figuri cu ochii oblici pe acolo”.

Rugat să dea detalii, Traian Băsescu a continuat: „Adică e un turn înalt la Sankt Petersburg unde sunt trolii de toate națiile care s-au mai băgat și în Brexit și în alegerile din Statele Unite și nu exclud posibilitatea să se fi băgat puțin și în alegerile din România. Dar este la acest stadiu o speculație”.

Întrebat dacă speculația se bazează pe observațiile sale, Traian Băsescu a afirmat: „pe observațiile mele cu privire la surpriza din diaspora. Dacă, să spunem că aici au fost activi, s-au dus, au luat steagul de fiecare dată, au umblat, în diaspora trebuie să faci o muncă gigantică să obții asemenea scoruri cum a obținut AUR. Iar acest lucru, plus dacă vă uitați la investițiile care s-au făcut pe internet, sunt lucruri care mă obligă să gândesc, ceea ce nu înseamnă că există suspiciuni majore. Dar nici nu pot să nu gândesc”.

Întrebat, mai departe, dacă ar trebui să existe o investigație în acest sens, Băsescu a răspuns: „Nu cred că eu sunt cel îndreptățit să tragă un semnal către instituții”.

 

×
Subiecte în articol: iulian fota