x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iulian Matache depune vineri jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor

Iulian Matache depune vineri jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor

16 Iul 2015   •   16:12
Iulian Matache depune vineri jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor de către Iulian Matache va avea loc vineri, la ora 9,00, la Palatul Cotroceni, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi Preşedintele Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Matache la Transporturi

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind numirea lui Iulian Matache la conducerea Ministerului Transporturilor.

Citeşte şi Victor Ponta: Mă bucur că autostrada Comarnic-Braşov a fost scoasă la licitaţie

Fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Matache a fost a doua propunere a premierului Victor Ponta pentru acest portofoliu, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Mihai-Viorel Fifor în această funcţie, pe motiv că nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministru al Transporturilor, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Rus a demisionat din funcţie după o serie de declaraţii referitoare la românii din străinătate.

''România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate'', declara Ioan Rus.

Ulterior, ministrul Rus a transmis un comunicat de presă în care şi-a cerut scuze şi a susţinut că formularea folosită era o ''generalizare artistică, o licenţă''.

Premierul Victor Ponta i-a acceptat demisia lui Ioan Rus pe 11 iunie.

Sursa : Agerpres

×