x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Jandarmeria Româna are un nou inspector general!

Jandarmeria Româna are un nou inspector general!

15 Aug 2018   •   09:59
Jandarmeria Româna are un nou inspector general!

Prim-adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Ionuţ Cătălin Sindile, a fost împuternicit în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române, începând de miercuri, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne. 

 

"Această decizie a fost luată având în vedere importanţa sarcinilor ce revin Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, precum şi necesitatea asigurării, cu celeritate, a actului managerial", se arată într-un comunicat al MAI. Conform sursei, colonelul Ionuţ Cătălin Sindile are 40 de ani şi este născut în judeţul Teleorman. El a absolvit Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza în anul 2000, la arma jandarmi, având o vechime de 18 ani în Jandarmeria Română. 

"Ionuţ-Cătălin Sindile are o relevantă activitate profesională în cadrul Jandarmeriei Române, inclusiv mai multe misiuni internaţionale sub egida Uniunii Europene", precizează MAI. Funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române a fost ocupată interimar, în ultimul an, de colonelul Sebastian Cucoş. 

Administraţia Prezidenţială informa, marţi, că luarea unei decizii a Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în ce priveşte numirea definitivă a colonelului Sebastian Cucoş în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române ar urma să se realizeze abia după pronunţarea organelor judiciare abilitate cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei Române de la protestul din 10 august. AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: jandarmeria română catalin sindile măi