x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor, despre dosarul 'Revoluţiei' în instanţă: E cam târziu; măcar acest pas a fost făcut

Kelemen Hunor, despre dosarul 'Revoluţiei' în instanţă: E cam târziu; măcar acest pas a fost făcut

08 Apr 2019   •   17:33
Kelemen Hunor, despre dosarul 'Revoluţiei' în instanţă: E cam târziu; măcar acest pas a fost făcut
Sursa foto: Diana Oros

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni că trimiterea dosarului 'Revoluţiei' la instanţă trebuia făcută mai demult, în anii '90, menţionând că cei vinovaţi trebuie traşi la răspundere.


"E cam târziu, dar trebuie făcut acest pas, trebuia mai demult, trebuia imediat - în anii '90, atunci era foarte interesat să vedem ce s-a întâmplat. Eu sunt şi acum curios ce s-a întâmplat, ce se află în dosar, dar, în sfârşit, măcar acest pas a fost făcut. Alte comentarii nu pot să fac, dar responsabilii trebuie traşi la răspundere", a afirmat Kelemen Hunor la Parlament.


El a spus că nu intră în disputele politice legate de acest dosar, subliniind că viitorul Europei nu este legat nici de Augustin Lazăr, nici de Ion Iliescu. 

"Nu intru în aceste dispute politice, fiindcă în această campanie electorală subiectele nu sunt nici Augustin Lazăr, nici Ion Iliescu, ci viitorul UE. Viitorul UE nu este legat nici de Augustin Lazăr, nici de Ion Iliescu. Eu las colegii din alte partide să se exprime. Am o rugăminte către toţi liderii politici: haideţi să încercăm să vorbim în această perioadă despre UE, despre viitorul României, viitorul UE, cum credem că ar trebui să se schimbe UE. (...) Despre acest lucru trebuie să vorbim, pentru că nici Augustin Lazăr, nici Ion Iliescu nu vor schimba soarta şi direcţia UE", a mai spus liderul UDMR.

Luni, procurorul general Augustin Lazăr a anunţat că Secţia militară din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a trimis în instanţă dosarul "Revoluţiei". Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost trimis în judecată de procurorii militari pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor