x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Întrebările pentru referendum sunt clare, răspundem afirmativ la ambele

Kelemen Hunor: Întrebările pentru referendum sunt clare, răspundem afirmativ la ambele

25 Apr 2019   •   13:55
Kelemen Hunor: Întrebările pentru referendum sunt clare, răspundem afirmativ la ambele

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că formaţiunea sa este de acord cu întrebările formulate de preşedintele Klaus Iohannis pentru referendumul din 26 mai şi că va îndemna electoratul să răspundă afirmativ.

"Suntem de acord cum sunt formulate întrebările. Sunt simple, clare, pot fi explicate eventual celor care nu au înţeles şi vreau să spun că răspunsul nostru este afirmativ la ambele întrebări. Deci, da, suntem de acord şi acest lucru îl vom recomanda şi simpatizanţilor noştri, să meargă la vot şi să voteze cu 'da' la ambele întrebări şi, sigur, şi la europarlamentare", a spus Kelemen Hunor.

El a adăugat că UDMR vrea să meargă mai departe decât preşedintele şi să elimine din Constituţie ordonanţele de urgenţă.

"E nevoie de revizuirea Constituţiei şi acolo, la revizuire, noi vrem să mergem un pic mai departe decât propunerea preşedintelui şi vom propune eliminarea ordonanţelor de urgenţă din Constituţie, să rămână doar pentru caz de război, sper să nu fie cazul niciodată, şi pentru calamităţi naturale, catastrofe", a precizat Kelemen.

Liderul UDMR a afirmat că, deşi rezultatul la referendum este previzibil, formaţiunea pe care o conduce se va strădui să mobilizeze la vot cât mai mulţi cetăţeni.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind organizarea referendumului din data de 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare.

Conform art. 2 din decret, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU la întrebările: 1 - Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?; 2 - Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis va transmite un mesaj public cu privire la referendum la ora 19,00. AGERPRES

×
Subiecte în articol: kelemen hunor