x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor preia şefia UDMR

Kelemen Hunor preia şefia UDMR

26 Feb 2011   •   20:40
Kelemen Hunor preia şefia UDMR
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

153842-kelemen.jpg

Kelemen Hunor a obţinut 371 de voturi, Eckstein Kovacs Peter - 118, iar Olosz Gergely - 47 de voturi. Buletinele de vot vor fi numărate încă o dată.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, este noul preşedinte al UDMR, el obţinând majoritatea voturilor exprimate de delagaţii la Congresul de la Oradea.

Votul pentru alegerea noului preşedinte al UDMR s-a încheiat, delegaţii la Congres exprimându-şi opţiunea în privinţa celor trei candidaţi înscrişi în cursă, respectiv ministrul Culturii Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter şi deputatul Olosz Gergely.

Votul a fost secret, delegaţii la Congres depunând în urne buletinele pe care şi-au înscris opţiunea privind noul preşedinte al formaţiunii, în locul lui Marko Bela, care nu a mai candidat.

Potrivit statutului UDMR, preşedintele Uniunii este ales prin vot secret, cu majoritatea absolută a voturilor exprimate.

Dacă în primul tur de scrutin niciun candidat nu a obţinut majoritatea absolută, va avea loc al doilea tur, cu participarea celor doi candidaţi care au primit cele mai multe voturi.

La Congres au drept de decizie 555 de delegaţi ai organizaţiilor UDMR din întreaga ţară, din care o parte au fost desemnaţi prin vot, iar o altă parte este constituită din membrii marcanţi ai Uniunii.

×