x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: UDMR va participa la consultările cu preşedintele, dar nu vom avea o propunere de premier

Kelemen Hunor: UDMR va participa la consultările cu preşedintele, dar nu vom avea o propunere de premier

05 Feb 2020   •   17:24
Kelemen Hunor: UDMR va participa la consultările cu preşedintele, dar nu vom avea o propunere de premier
UDMR va participa la consultările cu şeful statului, dar nu va avea o propunere de prim-ministru, anunţă preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.


"Nu vrem să formăm o nouă majoritate în Parlament. Pasul următor va fi că preşedintele statului invită partidele parlamentare la consultaţii - la care desigur şi UDMR va participa. Nu vom avea o propunere de premier, vom aştepta pe cine va propune preşedintele pentru această funcţie", a scris Kelemen Hunor, miercuri, pe Facebook, după adoptarea de către Parlament a moţiunii de cenzură.

El spune că a votat moţiunea pentru că "Guvernul a încălcat deciziile Curţii Constituţionale şi recomandarea Comisiei de la Veneţia, modificând legea alegerii primarilor prin angajarea răspunderii".

"Guvernul Orban a picat! Am votat moţiunea de cenzură, deoarece Guvernul a încălcat deciziile Curţii Constituţionale şi recomandarea Comisiei de la Veneţia, modificând legea alegerii primarilor prin angajarea răspunderii, astfel ignorând total Parlamentul. Totodată, această modificare contravine şi intereselor comunităţii noastre", a mai scris preşedintele UDMR.

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: kelemen hunor