x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis a eliberat din funcție DOI MINIȘTRI ai Guvernului Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis a eliberat din funcție DOI MINIȘTRI ai Guvernului Viorica Dăncilă

03 Ian 2019   •   17:42
Klaus Iohannis a eliberat din funcție DOI MINIȘTRI ai Guvernului Viorica Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele pentru constatarea vacanţei portofoliilor de la Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor.
Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Lucian Şova, ministrul Transporturilor.
Pe 20 noiembrie anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a semnat remanierea miniştrilor propuşi de PSD, cu excepţia celor doi miniştri, considerând că propunerile de înlocuire a acestora, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer, sunt nepotrivite.
Ulterior, la Transporturi a fost propus Mircea Drăghici, iar Lia Olguţa Vasilescu la Dezvoltare.
Pe 22 noiembrie, Lucian Şova a demisionat de la Ministerul Transporturilor, iar pe 26 noiembrie a demisionat şi Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării.
Guvernul a sesizat la CCR un conflict cu preşedintele Iohannis, iar Curtea a decis că şeful statului nu şi-a exercitat atribuţiile constituţionale când nu a luat act de demisiile celor doi miniştri şi nu a constatat vacantarea posturilor.

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis