x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis: Achiziționăm încă 5 avioane F-16

Klaus Iohannis: Achiziționăm încă 5 avioane F-16

27 Noi 2019   •   18:14
Klaus Iohannis: Achiziționăm încă 5 avioane F-16

Klaus Iohannis susține o declarație de presă la Palatul Cotroceni, la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

"Am condus astăzi ședința CSAT. De remarcat a fost faptul că a fost prima ședință în noua formulă guvernamentală. Teme care pareau înainte complicate cu fostul Guvern PSD eșuat, acum abordarea s-a schimbat!

Am dezbătut mai multe teme pe care le voi menționa. Primul subiect a fost legat despre ședința NATO de la Londra, unde voi participa săptămâna viitoare.

- Vom sublinia două lucruri care ne privesc direct. Importanța regiunii Mării Negre pentru România și NATO. O a doua temă este faptul că România este hotărâtă să aloce în continuare 2% din PIB pentru Apărare.

- Am avut o temă importantă. Am aprobat forțele armate care vor participa la misiuni în afara României! 800 dintre ei vor participa în continuarea în misiunea din Afganistan!".

România își ia în serios misiunea de a oferi și exporta securitatea în zone unde nu este atins acest deziderat! Militarii noștri sunt apreciați peste tot unde participă! Cea mai nouă misiune, cea din Mali, este destul de mare, participă peste 100 de oameni!

- Am discutat despre achizițiile pentru Armată. Achiziționăm încă 5 avioane F-16". 

Deficitul bugetar a ajuns la 4,4%. Întrebat dacă Guvernul a prezentat un plan de măsuri ca să fie reduse cheltuielile și să se ajungă la 3%, Klaus Iohannis a spus că "am discutat despre asta. Pentru anul viitor se lucrează la proiectul de buget și probabil voi primi aceste informații și atunci putem să discutăm mai concret". 

Klaus Iohannis a spus că vor continua întâlnirile cu miniștrii din Guvernul Orban. 

www.antena3.ro

×