x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Klaus Iohannis, conferință de presă la Palatul Cotroceni: Dragi români, continuați să fiți responsabili

VIDEO. Klaus Iohannis, conferință de presă la Palatul Cotroceni: Dragi români, continuați să fiți responsabili

02 Sep 2020   •   18:03
VIDEO. Klaus Iohannis, conferință de presă la Palatul Cotroceni: Dragi români, continuați să fiți responsabili

UPDATE. Principalele declarații: „Astăzi am înregistrat noi cifre îngrijorătoare. Vreau să transmit condoleanțe familiilor îndurerate. În contextul unor noi măsuri de relaxare, fac un nou apel: Dragi români, continuați să fiți responsabili. Virusul are o singură barieră, în absența unui vaccin: grija fiecăruia. Lupta nu s-a încheiat. Fac apel să se continuie munca începută. Sunt însă unii care în loc să fie parte a efortului de construcție încearcă să saboteze și să pună piedici. Mă refere, desigur, la Partidul Social Democrat. Am asistat luni la o situație care a frizat ridicolul în Parlamentul României. Timp de mai multe zeci de minute, s-a așteptat întrunirea cvorumului necesar pentru dezbaterea și votarea acelei moțiuni de cenzură neavenite. Chiar cei care au inițiat demersul moțiunii nu au fost în stare să asigure prezența în sală a propriilor parlamentari. După eșecul previzibil și lamentabil de luni, mă întreb cui a folosit această discuție politicianistă a PSD. (...) Unii lideri PSD continuă să inducă ideea unei noi moțiuni de cenzură care să fie depusă în următoarea perioadă. Încetați cu aceste jocuri cinice care nu fac decât să provoace neîncredere și să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19.”

Despre rata mortalității la pacienți infectați cu noul coronavirus:

„Am discutat și în ultimele zile cu ministrul Sănătății. Datele sunt îngrijorătoare. De aceea repet ca oamenii să poarte masca, să păstreze distanța, să se spele pe mâini. Dacă nu vreți să ajungeți la spital, protejați-vă. De când a început pandemia, nu stăm tocmai rău, dar asta nu readuce pe nimeni în viața dintre cei care au decedat.”

Despre accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor:

„Pot să spun că e regretabil că se întâmplă un accident când în mașină se află un demnitar. Două concluzii: prima că nu e bine să te grăbești, doi se vede nevoia dezvoltării infrastructurii. Partea bună e că n-a fost nimeni grav rănit. Ăsta e un noroc. În rest, autoritățile să-și facă treaba.”

Despre livrarea măștilor pentru persoanele defavorizate:

„Autoritățile vor face ce scrie în contract. Înțeleg că s-a început livrarea acestor măști și este responsabilitatea firmei să livreze așa cum s-a angajat, în rest, sunt detalii pe care le pot explica cei care au încheiat contractul. Cu singuranță se vor găsi soluții, și la Guvern, și administrațiile locale care au început să procure aceste măști”

Despre o eventuală creștere a numărului de cazuri și o posibilă renunțare la măsurile de relaxare din ultima perioadă:

„Deocamdată experții spun că se poate deschide anul școlar. Dacă, Doamne ferește, crește numărul de persoane infectate, internate la ATI, s-ar putea apela la metode care au mai fost folosite: învățământ online, școala altfel. Sper să nu ajungem acolo.”

Despre traseismul PNL:

„Eu sunt împotriva traseismului politic. Am avut întâlniri cu foști colegi din PNL și le-am zis acest lucru.”

---------------------------------

Știre inițială. Klaus Iohannis va susține, miercuri, 2 septembrie, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 18:00, o conferință de presă.

Conferința va fi transmisă online.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis conferinta de presa