x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Klaus Iohannis: E interzisă deplasarea în afara localității, cu unele excepții

VIDEO. Klaus Iohannis: E interzisă deplasarea în afara localității, cu unele excepții

12 Mai 2020   •   17:03
VIDEO. Klaus Iohannis: E interzisă deplasarea în afara localității, cu unele excepții

UPDATE. Principalele declarații: „Din păcate, epidemia de COVID-19 este încă între noi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropiem foarte rapid de 1000 de victime.”

„Se apropie data de 15 mai, când se termină starea de urgență și intrăm în starea de alertă. Foarte mulți ne întreabă ce se întreabă ce se schimbă. Aș menționa ce devine obligatoriu din 15 mai: portul măștii, care acoperă gura și nasul, când ne găsim în spații interioare, păstrarea distanței obligatorii între persoane de 1,5 metri, igiena mâinilor (...) trebuie să ne spălăm cât se poate de des. Ce se redeschide: Se redeschide parțial comerțul. Se pot redeschide magazinele care au acces direct din stradă, se redeschis saloanele de îngrijire personală, se redeschid muzeele, recomandăm redeschiderea parcurilor. Se renunță la declarațiile pe propria răspundere în interiorul localităților. (...) E interzisă deplasarea în afara localității, cu excepții care vor fi enumerate în decizia CNSSU. Pentru deplasări în provincie, aveți nevoie de o declarație scrisă.”

„Serviciile religioase cu credincioși pot fi reluate în primă fază în curtea bisericilor, doar în aer liber. Vor purta mască și vor păstra distanța de 1,5 metri. În a doua și a treia etapă, condițiile vor fi rediscutate.”

„Profesioniștii își pot relua cantonamentele, în condiții speciale. Competițiile nu vor începe în această primă etapă. Amatorii e posibil să își reia activitatea doar pentru sport individual, inclusiv dacă se folosește o bază sportivă, dar numai în aer liber.”

"Este nevoie urgentă de această lege (n.r. pe starea de alertă) şi solicit Parlamentului, parlamentarilor să decidă pe această lege cu maximă celeritate"

 

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 12 mai 2020

-------------------------------------------------

Știre inițială. Președintele Klaus Iohannis va susține, marți, de la ora 17:00, o declarație de presă la Palatul Cotroceni, potrivit Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a avut o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei de COVID-19, marți, la ora 13:00, cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Justiției, Cătățin Predoiu, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.  

×
Subiecte în articol: klaus iohannis declaratie de presa