x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Klaus Iohannis, declarație de presă: Amenzile au fost utile/ Fără aceste sancțiuni, morții pe care acum îi plângem ar fi fost mult mai mulți

VIDEO. Klaus Iohannis, declarație de presă: Amenzile au fost utile/ Fără aceste sancțiuni, morții pe care acum îi plângem ar fi fost mult mai mulți

07 Mai 2020   •   18:03
VIDEO. Klaus Iohannis, declarație de presă: Amenzile au fost utile/ Fără aceste sancțiuni, morții pe care acum îi plângem ar fi fost mult mai mulți

UPDATE. Principalele declarații: „Criza pe care o traversăm pune la încercare rezistența, solidaritatea și tăria de caracter a societății și a politicienilor. Acum se diferențiază cei curajoși de cei iresponsabili, de profitori și populiștii care fac promisiuni. Sunt pe deoparte românii care respectă restricțiile, guvernanții care au luat măsuri corecte. Pe de altă parte, îi vedem pe cei pe care îi știm prea bine, oamenii trecutului, care vor să se întoarcă la corupție și proastă guvernare. PSD, fac tot posibilul ca reconstrucția să eșueze.”

„România a trebuit să ia măsuri drastice pentru a proteja românii de coronavirus. Am văzut cu ce satisfacție au primit unii ieri decizia CCR de declarare a amenzilor neconstituțională. Interesul politic e mai presus decât oamenii pentru ei. Amenzile au fost utile. O spun cu toată responsabilitatea. Fără aceste sancțiuni, morții pe care acum îi plângem ar fi fost mult mai mulți. Pericolul nu a trecut ieri odată cu decizia CCR, responsabilitatea e aceeași. Regulile și sancțiunile nu au alt scop decât protejarea sănătății și a vieții fiecăruia dintre noi. Numai respectând aceste reguli putem să revenim la viața noastră. Politicienilor le cer să înceteze să mai pună în pericol viața cetățenilor.”

„PSD a lucrat în Parlament, mult și prost, toxic. A continuat să facă ce știe mai bine. Este ușor să uităm ce reprezintă acest partid, care a fost pe punctul de a arunca țara cu zeci de ani în urmă. Dau doar două exemple de legi care ar fi dăunat bugetului: legile PSD de suspendare a plăților la credite și utilități, legi scrise prost și populist, fără criterii clare de aplicare.”

„CEDO a dat o decizie care ne-a arătat tuturor care era agenda reală a PSD. A venit la putere pentru a-i alunga de la putere pe cei competenți, pentru a scăpa de urmărirea penală. Dovedesc că nu au abandonat controlul asupra justiției.”

„PSD a rămas același partid preocupat de a-și salva baronii. PSD era ocupat zilele trecute să reglementeze privilegii în Parlament. Vrea să le permită celor cu dosare penale să candideze la primării. PSD vrea să dea legi cu dedicație pentru baronii săi. Să ne amintim cum în 2018 și 2019 PSD a încercat să pună pe butuci ÎCCJ. Modul conjucturat al PSD de a legifera a condus la ani pierduți pentru România. Iadă de ce resetarea României nu se va putea realiza câtă vreme PSD are majoritatea parlamentară.”

„Resetarea României înseamnă o construcție în jurul a ceea ce funcționează, în jurul românilor onești, a profesioniștilor care au performat în aceste luni de criză, a celor care au rezistat presiunilor politice și și-au făcut datoria bine. Ei trebuie lăsați, promovați și încurajați să schimbe România în bine, iar politicienii retrograzi vor deveni cu certitudine, prin votul cetățenilor, o minoritate insignifiantă în viitorul Parlament. După ce vom ieși din această criză, principalul nostru obiectiv trebuie să fie cel de a pune România pe drumul unei dezvoltări temeinice și durabile. Știm ce avem de făcut și vom continua cu și mai multă energie să reparăm tot ceea ce s-a dovedit în această perioadă că funcționează greșit.”

 

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Joi, 7 mai 2020

------------------------------------

Știre inițială. Președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă, joi, la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, a anunțat Administrația Prezidențială.

Declarația va fi transmisă online.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis declaratie de presa