x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Klaus Iohannis: După data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în transportul în comun

VIDEO. Klaus Iohannis: După data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în transportul în comun

22 Apr 2020   •   14:02
VIDEO. Klaus Iohannis: După data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în transportul în comun

UPDATE.  Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în debutul declarației de presă, că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte maști de protecție în spațiile publice închise și în transportul în comun. 

„Vom avea în scurt timp un plan detaliat privind relaxarea măsurilor, pe care îl vom prezenta public. Măsurile ne privesc pe toți și trebuie anunțate din timp pentru a ne pregăti: Am decis astăzi, ca după 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măsti de protecție în spațiile publice închise și în transportul public în comun. Măsura nu este limitată în timp și vom putea renunța la purtarea măștii poate la anul, când pandemia va fi sub control și nu va mai exista riscul infectării.”, a spus șeful statului.

„A doua măsură, care va bucura cu siguranță mulți români: După 15 mai, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Sau invers spus: vom putea să ne deplasăm în spații publice, fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem.”, a mai spus Klaus Iohannis.

„Pentru protecție populației și individuală, multe restrângeri rămân în vigoare, de exemplu interdicțiile pentru adunări publice și altele. Până în 15 mai, până se epuizează starea de urgență, toate restricțiile rămân în vigoare. Stați acasă! După 15 mai vom putea să ne mișcpm mai liber, însă viața nu va reveni la normalitatea pe care am cunoscut-o înainte.”, a declarat președintele Iohannis.

„O activitate care va reîncepe este activitatea școlară. Astăzi voi avea o întâlnire cu ministrul pentru a elabora un plan concret de revenire la școală. Se lucrează la o analiză și la un plan cu privire la activitatea economică. Să nu ne imaginăm că totul revine la normal în 15 mai. Unele restricții vor dispărea, altele rămân în picioare. Pas cu pas vom încerca să intrăm într-o nouă normalitate. Va trebui să găsim o modalitate de trai cu acest virus, care nu va dispărea. Răspunderea fiecăruia dintre noi va fi mai mare, pentru toți, în mod special pentru categoriile vulnerabile, cei mai în vârstă sau cu alte afecțiuni. Cum vom avea noi date, vom comunica public.”

 

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul ședinței privind măsurile de...

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 22 aprilie 2020

-------------------------------------------

Știre inițială. Președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă, miercuri, la ora 14:00, la Palatul Cotroceni, după ședința privind măsurile de gestionare a epidemiei de coronavirus.  

×
Subiecte în articol: klaus iohannis