x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Klaus Iohannis: Dacă regulile sunt încălcate, ne îndreptăm către un nou val de îmbolnăviri

VIDEO. Klaus Iohannis: Dacă regulile sunt încălcate, ne îndreptăm către un nou val de îmbolnăviri

19 Mai 2020   •   17:03
VIDEO. Klaus Iohannis: Dacă regulile sunt încălcate, ne îndreptăm către un nou val de îmbolnăviri

UPDATE. Principalele declarații: „Am văzut foarte mulți români care respectă în continuare regulile, poartă măști și mențin distanțarea socială. La fel, instituții publice și companii private, care s-au pregătit foarte bine. Din nefericire, au fost și exemple de comportamente în contradicție cu normele sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toții. Dragi români, virusul este încă printre noi! Cu cât conștientizăm mai bine, cresc șansele noastre să controlăm și să stopăm epidemia. Altfel, există riscul să ne confrutăm cu o escaladare. Dacă regulile sunt încălcate, ne îndreptăm către un nou val de îmbolnăviri. Solicit autorităților locale să își asume un rol proactiv.”

„Cred că nimeni nu își mai dorește să intrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați, dacă numărul de îmbolnăviri și presiunea pe spitale cresc semnificativ. Unii iresponsabili propagă teorii ale conspirației. Aceste abordări sunt nocive pentru că mistifică evidența, erodează autoritatea statului și pot crea breșe, afectând solidaritatea socială. Când am fost uniți, am reușit să limităm răspândirea coronaviruslui. E foarte grav că unii politicieni încurajează nerespectarea regulilor. Sunt aceiași politruci care au condus la eșuarea statului.”

„Prioritatea PSD este în aceste vremuri grele pentru România dărmarea Guvernului, așa cum a anunțat cu mândrie liderul acestui partid. Depunerea unei moțiuni de cenzură este un gest de maximă iresponsabilitate. O criză politică profundă suprapusă peste o criză sanitară – asta își dorește PSD pentru România. E de neimaginat cum ar fi arătat România cu un guvern PSD. România nu mai poate rămâne blocată în trecut, are nevoie de resetare și reconstrucție. Pandemia ne-a afectat pe toți. O abordare constructivă implică tratarea crizei și ca oportunitate pentru a așeza România pe fundamente sănătoase.”

„Am observat cu toții o reformă – digitalizarea administrației. Un pas care va fi consolidat. Nu vorbim de repornirea economiei de la zero, pentru că nu a fost oprită. Viziunea României se va consolida pe investiții. Solicti sprijin tuturor forțelor politice credibile și mediului de afaceri: Să oferim încredere angajaților și întreprinzătorilor. Avem o notă de plată lăsată de guvernele precedente care ne limitează spațiul de manevră. Suntem gata să accesăm toate resursele. Prioritățile sunt: menținerea sănătății cetățenilor și relansarea economică. Împreună am trecut cu bine peste incercările dificile din ultimii ani, am depășit cu bine două luni de stare de urgență. Suntem pe drumul cel bun, trebuie foar să continuăm să construim țara pe care ne-o dorim.”

 

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 19 mai 2020

-------------------------------------

Știre inițială. Președintele Klaus Iohannis va avea, marți, la Palatul Cotroceni, două ședințe cu membri ai Guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19, a anunțat Administrația Prezidențială.

Prima ședință va ave loc la ora 14:00. La aceasta vor participa premierul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

A doua ședință va începe la ora 15:00. La aceasta vor participa premierul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Klaus Iohannis va susține o declarație de presă la finalul ședințelor.

×