x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis: Nominalizarea Corinei Creţu, un rezultat foarte bun pentru România

Klaus Iohannis: Nominalizarea Corinei Creţu, un rezultat foarte bun pentru România

de Agerpres    |    10 Sep 2014   •   16:24
Klaus Iohannis: Nominalizarea Corinei Creţu, un rezultat foarte bun pentru România

Klaus Iohannis, preşedintele PNL şi candidat ACL la Preşedinţie, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Oradea, că nominalizarea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar pentru politici europene este "un rezultat foarte bun pentru România". 

"Este un rezultat foarte bun pentru România. Nu pot să spun decât că este un portofoliu bun pe care îl primeşte România, este o recunoaştere a României. Este un rezultat cu care putem să mergem bine înainte", a afirmat Iohannis.

De asemenea, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a adăugat că formaţiunea sa a dorit, în permanenţă, un portofoliu puternic pentru comisarul european al României.

"Noi am contestat procedura, mai ales pe domnul Ponta, care de ani de zile vorbeşte de importanţa Parlamentului ca instituţie, reproşându-i actualului preşedinte că şi-a bătut joc de el, an de an. Ori tocmai procedura nu a fost respectată. Contează mult mai puţin numele comisarului european, care lucrează acolo într-o formulă largă, cu reprezentanţi ai tuturor statelor membre, ce ne bucură este că este un portofoliu destul de bun", a declarat Blaga.

Corina Creţu va deţine portofoliul Politicii Regionale în viitoarea Comisie Europeană, potrivit anunţului făcut miercuri de preşedintele ales al noului Executiv comunitar, Jean-Claude Juncker, care a prezentat într-o conferinţă de presă componenţa Colegiului comisarilor pentru perioada 2014-2019. 

×