x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis: Numărul de cazuri crește și nu suntem în faza în care trebuie să ne relaxăm

Klaus Iohannis: Numărul de cazuri crește și nu suntem în faza în care trebuie să ne relaxăm

08 Apr 2020   •   13:48
Klaus Iohannis: Numărul de cazuri crește și nu suntem în faza în care trebuie să ne relaxăm

Klaus Iohannis a făcut o nouă declarație de presă în contextul pandemiei de coronavirus, miercuri, la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. În cadrul declarației, șeful statului a afirmat că numărul de cazuri este în creștere și că nu ne putem relaxa încă.

„Vreau să aduc în discuție două teme care mi se par foarte importante. Prima temă. Oricât de rău îmi pare trebuie să vă spun clar: La noi în România, din păcate, numărul de cazuri crește și chiar dacă ne dorim cu toții să se termine această criză, vă spun că noi nu suntem în faza în care trebuie să ne relaxăm. Depinde de noi cât mai durează până venim cu un plan de relaxare a măsurilor.”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, șeful statului a făcut referire la și modul în care va decurge Paștele în acest an și i-a îndemnat pe toţi românii să sărbătorească Paştele catolic sau Paştele ortodox în casă..

„A doua temă este în legătură cu sfintele sărbători. Avem în continuare două sărbători pascale. Duminică e Învierea Domnului pentru creștinii catolici, iar în cealaltă duminică pentru creștinii ortodocși. Eu voi sărbători Învierea Domnului duminica asta. Eu voi sărbători Paștele împreună cu soția mea, Carmen. Vom fi acasă, vom urmări liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă și ne vom ruga. Este greu. Ne cade greu. De obicei de Paște ne întâlnim cu familia și prietenii. De data aceasta nu se poate. Dacă scăpăm din mână această epidemie, s-ar putea să fie foarte grav.”, a mai declarat Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis coronavirus