x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE. Klaus Iohannis, o nouă declarație de presă la Palatul Cotroceni: Nu ne putem permite să slăbim deloc vigilența

UPDATE. Klaus Iohannis, o nouă declarație de presă la Palatul Cotroceni: Nu ne putem permite să slăbim deloc vigilența

23 Apr 2020   •   14:06
UPDATE. Klaus Iohannis, o nouă declarație de presă la Palatul Cotroceni: Nu ne putem permite să slăbim deloc vigilența

UPDATE. Principalele declarații: „Din păcate, am depășit numărul de 10.000 de persoane infectate cu COVID-19 și avem o creștere semnificativă în ultimele 24 de ore– aproape 400 de cazuri noi. Suntem pe un trend ascendent al pandemiei și trebuie să respectăm măsurile stricte.”, a declarat Klaus Iohannis.

„Nu ne putem permite să slăbim deloc vigilența. Eforturile naționale trebuie dublate de un efort comun la nivel europen. Astăzi, de la ora 16:00, voi participa la o nouă videoconferință cu membrii Consiliului European. Foaia comună de parcurs referitoare la relansarea economică este principalul subiect. Un set de principii care vor sta la baza viitorului plan de relansare economică. Avem nevoie de o foaie de parcurs, iar România susține această inițiativă.”, a spus șeful statului.  

„Unul dintre cele mai importante obiective este asigurarea unei autonomii strategice a UE, mă refer la sectoare vitale, precum sănătatea. Criza ne-a arătat cât de important este un sistem de sănătate solid. Statele UE trebuie să își îmbunătățească semnificativ sistemele de sănătate. Un al doilea obiectiv este asigurarea unui program masiv de investiții și relansarea industriilor și serviciilor puternic afectate. E necesară o finanțare substanțială la nivelul UE. Voi susține crearea unui fond de redresare economică. Sectorul medical și cel economic sunt cele mai afectate de pandemie.”, a mai spus președintele Iohannis.

„Voi susține ferm politicile clasice – politica de coeziune și cea de agricultură nu își pierd relevanța, dimpotrivă.”

„Prin măsurile luate, la nivel UE a fost deja mobilizată pentru România o sumă de peste 1,5 mld. euro – pentru IMM, pentru achiziția de echipamente medicale, pentru susținerea șomajului tehnic, pentru stimulente de risc pentru cadrele medicale și pentru asistenții sociali. Fondurile sunt disponibile acum și vor fi folosite de Guvern.”, a mai declarat Klaus Iohannis.

„Solidaritatea și unitatea sunt indispensabile și trebuie să prevaleze acum. Așa cum virusul nu ține cont de graniție, și noi, în marea familie europeană, trebuie să trecem peste barierele artificiale care ne pot bloca.”

 

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Joi, 23 aprilie 2020

-------------------------------

Știre inițială. Președintele Klaus Iohannis va susține joi, la ora 14:00, o declarație de presă la Palatul Cotroceni, a anunțat Administrația Prezidențială.

Declarația va fi transmisă online.  

×