x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

01 Oct 2020   •   10:35
Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

Klaus Iohannis participă, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, în cadrul căreia se vor discuta subiecte precum Piața Unică a Uniunii Europene, politica industrială și politica digitală ale Uniunii, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.  

„Preşedintele României va pleda pentru o Piaţă Unică puternică şi consolidată, care să poată sprijini dezvoltarea statelor membre ale Uniunii. În acest sens, va susţine necesitatea identificării de mijloace pentru a restabili buna funcţionare a Pieţei Unice după criza COVID-19 şi pentru a pune în aplicare măsurile pentru consolidarea acesteia. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis va arăta că o Piaţă Unică mai integrată înseamnă o Piaţă Unică mai conectată şi mai incluzivă. De aceea, dezvoltarea infrastructurii de transport, energie, mediu, precum şi a infrastructurii digitale este esenţială pentru ţări precum România, aflate la periferia geografică a Uniunii", se arată în comunicat.

De asemenea, sursa citată menționează că președintele Iohannis va sublinia faptul că efortul de modernizare necesar tranziției duble – verzi și digitale – va necesita invetiții masive, contribuind, astfel, la stimularea competitivității și autonomiei strategice a Uniunii Europene. 

„Preşedintele Klaus Iohannis se va referi la necesitatea asigurării depline a complementarităţii între autonomia strategică în diverse sectoare şi deschiderea economiei europene, una dintre valorile fundamentale ale Uniunii. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia faptul că autonomia strategică a UE trebuie construită pe baza unei pieţe interne depline şi funcţionale", menţionează Administraţia Prezidenţială.
 

×