x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis, reclamat la CCR pentru refuzul de a numi miniștrii

Klaus Iohannis, reclamat la CCR pentru refuzul de a numi miniștrii

07 Dec 2018   •   11:37
Klaus Iohannis, reclamat la CCR pentru refuzul de a numi miniștrii

Premierul Viorica Dăncilă a declarat în deschiderea ședinței de Guvern de vineri că România este pregătită pentru preluarea președinției Consiliului UE, însă spune că președintele Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului. De asemenea, premierul a anunțat că a sesizat Curtea Constituțională în scandalul remanierii.

„România este pregătită să facă față responsabilităților care îi revin. Avem o abordare pretențioasă. Singura situație incertă pe care o avem în acest moment este creată de Klaus Iohannis prin blocajul numirii miniștrilor în două dosare importante: Ministerul Dezvoltării și la Ministerul Transporturilor. Cred că nu jocul politic trebuie să dicteze în această perioadă! Este important interesul României.

Ne dorim să reprezentăm cu succes președinția rotativă. Nu ne putem permite să schimbăm miniștri după ce au fost preluate dosare. Astăzi am sesizat Curtea Constituțională pentru a rezolva acest blocaj creat de domnul președinte. Nu ne-am dorit acest lucru, dar interesul României și interesul românilor este mai presus de ambiții, de joc politic sau de o campanie electorală”, a spus Viorica Dăncilă.

Sursa: Antena 3

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis Viorica Dăncilă ccr