x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis va participa la două reuniuni importante desfășurate în Letonia

Klaus Iohannis va participa la două reuniuni importante desfășurate în Letonia

18 Iun 2022   •   20:30
Klaus Iohannis va participa la două reuniuni importante desfășurate în Letonia

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, luni, la cea de a şaptea ediţie a Summitului Iniţiativei celor Trei Mări (I3M) şi la a patra ediţie a Forumului de Afaceri I3M, organizate de Letonia, la Riga.

La  cele două reuniuni vor fi analizate felul în care I3M se va poziționa la noua situație de securitate, implementarea proiectelor strategice de intercontectare, respectiv transport, energie, digital.

Klaus Iohannis va exprima din nou sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei.
"Preşedintele României va sublinia că ţara noastră va sprijini toate modalităţile prin care Iniţiativa poate ajuta Ucraina, în special prin intermediul proiectelor de interconectare la care această ţară ar putea participa, ca partener al Iniţiativei. Totodată, preşedintele României va evidenţia importanţa acordării unui sprijin similar, de către Iniţiativă, Republicii Moldova şi Georgiei, ca state care, la fel ca Ucraina, au vocaţia de a deveni membre ale Uniunii Europene.

Klaus Iohannis va evidenţia, totodată, importanţa pentru România a iniţiativelor Rail2Sea şi Via Carpathia, a căror implementare va îmbunătăţi mobilitatea militară şi rezilienţa în domeniul infrastructurii din regiune, care se dovedesc esenţiale în actualul mediu de securitate european", transmite Administrația Prezidențială.


 

×