x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO + LIVETEXT. Klaus Iohannis, la Spitalul Universitar de Urgență București: Este posibil ca la începutul anului viitor să avem 2-3 tipuri, poate chiar 4 tipuri de vaccin

VIDEO + LIVETEXT. Klaus Iohannis, la Spitalul Universitar de Urgență București: Este posibil ca la începutul anului viitor să avem 2-3 tipuri, poate chiar 4 tipuri de vaccin

30 Noi 2020   •   14:08
VIDEO + LIVETEXT. Klaus Iohannis, la Spitalul Universitar de Urgență București: Este posibil ca la începutul anului viitor să avem 2-3 tipuri, poate chiar 4 tipuri de vaccin
Sursa foto: Hepta

UPDATE. Principalele declarații: „Astăzi este sărbătoarea Sf. Andrei și vă spun tuturor La mulți ani. E o sărbătoare specială pentru noi, românii. Fiind o sărbătoare frumoasă, e foarte bine să ne îndreptăm gândul și spre cei care o duc mai rău decât noi. Mă gândesc la cei bolnavi și mă gândesc și la medici și întreb persoanlul medical care îngrijește oamenii bolanvi. Prin această vizită am vrut să subliniez că e bine să apreciem munca medicilor. Am văzut un spital extraordinar de bine organizat, un spital care a reușit să ajungă să funcționeze perfect. Au reușit să separe fluxurile într-un mod remarcabil, funcționează aproape ca în condiții de dinainte de pandemie. Îmi doresc ca acest exemplu să fie folosit. După alegeri, cu o nouă majoritate parlamentară sunt convins că putem pune pe picioare o reformă în sănătate. Ce am văzut azi îmi reconfirmă că avem în spitale oameni foarte performanți, dedicați 100% muncii lor.”

Întrebări din partea presei:

Î: Ce ne puteți spune despre vaccinul anti-COVID?

R: Știm sigur că sunt mai multe variante de vaccin și este posibil ca la începtul anului viitor să avem 2-3 tipuri, poate chiar 4 tipuri de vaccin. Plecăm de la premisa că vaccinarea populației în masă se va petrece undeva în primăvară. Am făcut în ultimele săptămâni pași importanți în direcția strategiei de vaccinare, va fi în această săptămână și în CSAT. Intenționez să vizitez și un centru de vaccinare, lumea să vadă că nu e doar teorie, ci și practic. la noi, campania de vaccinare va fi un succes. Chiar dacă unii mai comentează, vă asigur că vaccinurile care se produc acum sunt eficiente. vaccinarea nu este obligatorie, dar sunt convins că după rezultatele care se vor obține lumea se va convinge. Toate acestea sunt vești foarte bune.

Î: Promulgați legea pentru redeschiderea piețelor?

R: Legea nu a ajuns la mine.

Î: Puteți face o estimare a prezenței la vot, duminică?

R: Este greu de făcut o estimare. Eu îmi doresc să fie o preșțzență mare. Sunt alegeri importante. Avem nevoie de o stab ilitate politică semnificativă. Este clar din toate sondajele că PSD va fi ținut în afara decizie politice. În ce privește carantina, nu există niciun fel de discriminare între locuitori. Toată lumea are același drept să meargă la vot. Îi invit pe cetățeni să vină în număr mare la vot.

Î: Măsuri pentru cei din alte localități care vor să voteze dar nu le permite legea?

R: BEC a analizat toate situațiile și au găsit până acum soluții pentru toate situațiile. Sunt convins că nu va fi nicio piedică pentru absolut nimeni.

Î: Ne așteptăm la o creștere a numărului de infectări după alegeri?

R: Nu, pentru că suntem bine pregătiți, cum ne-am pregătit pentru locale a funcționat foarte bine și va funcționa mult mai bine. Acea creștere nu s-a datorat alegerilor locale. Între timp avem măsuri mai ferme și vedem că foarte mulți români le respectă.

Î: Ce se întâmplă cu pacienții care stau în corturi:

R: Se lucrează la o soluție. Sunt sigur că în cel mai scurt timp nu vor mai fi pacienți care să stea în frig.

--------------------------------------------------------

Știre inițială. Președintele Klaus Iohannis va face luni, la ora 13:00, o vizită la Spitalul Universitar de Urgență București, a anunțat Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, 29 noiembrie, după o vizită la un call-center al DSP București, că România speră să aibă primele doze de vaccin anti-COVID până la începutul anului viitor.  

×