x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis vrea să atace la CCR modificările la Codul Penal

Iohannis vrea să atace la CCR modificările la Codul Penal

17 Mai 2015   •   16:56
Iohannis vrea să atace la CCR modificările la Codul Penal
Sursa foto: Klaus IOHANNIS / Foto - Adrian Manolache

Preşedintele a declarat într-un interviu acordat televiziunii publice germane ARD, că se gândeşte foarte serios să atace la Curtea Constituţională modificările făcute de Parlament, la Codul Penal şi cel de procedură penală.

"Consider că diferitele tentative de modificare a legilor nu sunt deloc bune. În această fază nu trebuie să fie modificate legile. Voi încerca să mă exprim şi public împotriva unor astfel de iniţiative, lucru pe care l-am şi făcut. Există însă suficiente alte instrumente la îndemâna preşedintelui pentru a pune capăt unor astfel de acţiuni sau, în cel mai rău caz, de a le amâna până când pagubele sunt reduse. Orice lege poate fi retrimisă de preşedinte în Parlament pentru rediscutare, iar Parlamentul o poate discuta din nou, iar, dacă acest pas nu funcţionează, am şi posibilitatea de a ataca la Curtea Constituţională" a declarat președintele Klaus Iohannis, citat de ANTENA 3.

Preşedintele a spus că ia în considerare să atace modificările aduse. "Mă gândesc foarte serios la această posibilitate deoarece nu doresc ca astfel de legi să fie modificate în această fază intensivă a luptei împotriva corupţiei. Mai târziu, peste câţiva ani, când sper eu că numărul cazurilor de corupţie se va reduce foarte mult, atunci se va putea discuta despre modificarea legilor, doar dacă practiva va demonstra că este necesară modificarea. Dacă nu, nu", a mai afirmat Iohannis. 

×