x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL îşi lansează candidaţii la parlamentare pe 17 octombrie

USL îşi lansează candidaţii la parlamentare pe 17 octombrie

02 Oct 2012   •   22:09
USL îşi lansează candidaţii la parlamentare pe 17 octombrie

Lansarea celor peste 400 de candidaţi ai Uniunii Social Liberale la alegerile parlamentare din 9 decembrie va avea loc pe 17 octombrie, la Bucureşti, în perioada următoare fiind finalizate listele care îi cuprind pe aceştia, a anunţat marţi seară preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al Uniunii.

El a menţionat că împărţirea candidaturilor pe colegii a avut loc la Comitetul Executiv Naţional care a avut loc pe 17 septembrie la Murighiol, Tulcea.

"Pe data de 17 (n.r. - octombrie) vom avea lansarea. Se lucrează acum de către colegi (n.r. - la liste). Numărul era stabilit (...), acum se lucrează pe candidaturi", a declarat preşedintele PSD la finalul reuniunii USL care a avut loc la Palatul Parlamentului.

în ceea ce priveşte candidatura senatorului independent Mircea Geoană, liderul USL crede că "este bine ca acesta să candideze pentru USL".

"Nu pot să vă spun decât că e foarte bine să candideze din partea USL. Nu am avut până în acest moment o nouă discuţie cu domnia sa, dar cred că e foarte bine să candideze din partea USL. (...) Important e că pe 17 ne lansăm candidaţii, toţi cei peste 400 de candidaţi", a afirmat liderul social-democraţilor.

Pe 17 septembrie, Victor Ponta a anunţat, la Murighiol, că din cele 40 de mandate de parlamentari ai Bucureştiului, 35 vor fi deţinute de USL după alegerile generale şi a apreciat că USL va câştiga aproximativ 60% din mandatele din viitorul Parlament.

El a mai spus atunci că membrii CEx ai PSD au votat în unanimitate modul de distribuire a mandatelor pentru alegerile parlamentare, copreşedintele USL Victor Ponta menţionând că decizia USL a fost aprobată cu o abţinere şi un singur vot împotrivă. Conform protocolului USL, PC va avea 21 de colegii eligibile, fiind posibile modificări.

×