x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lasconi: Ciolacu vrea să își numească, din nou, prietenii în funcții publice

Lasconi: Ciolacu vrea să își numească, din nou, prietenii în funcții publice

de Redacția Jurnalul    |    20 Aug 2024   •   16:15
Lasconi: Ciolacu vrea să își numească, din nou, prietenii în funcții publice

Președinta USR, Elena Lasconi, spune că premierul PSD Marcel Ciolacu „a secretizat toată procedura de numire a unui comisar european din partea României, pentru că vrea să își numească, din nou, prietenii în funcții publice”.

„Peste 10 zile expiră termenul acordat României pentru a trimite propunerile de comisar european și în continuare aveam doar informații pe surse. Premierul Ciolacu refuză să avem o procedură transparentă de numire și criterii clare de integritate. Singura explicație este că domnul Ciolacu vrea să își numească, din nou, prietenii în funcții publice. Comisarul nu este al lui Ciolacu și al PSD, ci al României. Asta trebuie să îi intre lui Ciolacu în cap”, declară președinta USR, Elena Lasconi.

USR a depus o solicitare oficială pentru convocarea comisiilor din Parlament care să audieze propunerile de comisar european din partea României, „astfel încât Marcel Ciolacu să nu fenteze Parlamentul în această procedură”.

USR i-a cerut premierului PSD Marcel Ciolacu să organizeze consultări publice cu toate partidele și cu societatea civilă pentru desemnarea comisarului european din partea României.

30 august este data-limită până la care fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să propună câte doi candidați pentru postul de comisar european în viitorul Executiv comunitar. Audierile în Parlamentul European vor avea loc cel mai probabil în luna septembrie.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Lasconi ciolacu comisar